AB'ye yasa dışı girişlerde artış

AB'ye yasa dışı girişlerde artış

Varşova'da bulunan Avrupa Birliği'nin (AB) sınır koruma ajansı Frontex, AB ülkelerine yönelik yasa dışı girişlerin yılın ilk 4 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 30 artarak 80 bin 700'e yükseldiğini açıkladı.

Frontex'in verilerine göre, yılın ilk 4 ayında AB'nin dış sınırlarında tespit edilen düzensiz sınır geçişlerinin sayısı, 2016'dan bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.

Bu dönemde en çok kullanılan güzergah Orta Akdeniz oldu. Bu rotadan 42 bin 165 kişi AB ülkelerine giriş yaparken, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 292'lik bir artış kaydedildi. Orta Akdeniz rotasından en fazla yasa dışı geçiş yapanlar Fildişi Sahili, Gine ve Pakistan vatandaşları oldu.

Batı Balkanlar ise ikinci sırada yer aldı ve bu güzergahtan girenlerin sayısı yüzde 21 azalarak 22 bin 546'ya düştü. Suriyeliler ve Afganlar, Batı Balkanlar güzergahını en çok kullanan gruplar oldu.

Doğu Akdeniz ise üçüncü sırada yer alarak yüzde 31'lik bir düşüşle 7 bin 856 kişiyle sınırlı kaldı. Doğu Akdeniz rotasını en çok kullananlar ise Suriyeliler, Filistinliler ve Afganlar oldu.

Yasa dışı girişlerin yılın ilk 4 ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 30 artış göstererek 80 bin 700'e yükselmesi kaydedildi.

HABERE YORUM KAT