AB’nin ikinci ve üçüncü en büyüğü korona şaşkını: Fransa ile İtalya’da vaka sayıları yine sıçradı

AB’nin ikinci ve üçüncü en büyüğü korona şaşkını: Fransa ile İtalya’da vaka sayıları yine sıçradı

Avrupa’nın Almanya’dan sonraki en büyük iki ekonomisi çözüm arıyor. Fransa’da koronavirüs salgınında 8 bin 975 yeni vaka saptanırken, İtalya’da da 1733 yeni vaka ile 3 Mayıs’tan bu yana en yüksek günlük vaka sayısı kayda geçti.

Brexit sonrasında Federal Almanya’nın ardından Avrupa’nın ikinci ve üçüncü en büyük ekonomileri konumuna yerleşen iki komşudaki korona krizi durmak bilmiyor. Fransa ve İtalya’da salgın yeniden alevlendi. 

Fransa’da günlük vaka sayısı 9 bine yaklaştı. Fransa Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ülke genelinde son 24 saatte 8 bin 975 yeni vakanın tespit edilmesi ile toplam vaka sayısının 309 bin 156’ya ulaştığı aktarıldı. Bakanlık, son 24 saatte 19 kişinin virüs nedeni ile hayatını kaybettiğini açıklarken, önceki gün 30 bin 706 olan toplam can kaybını revize etti ve 30 bin 686’ya düşürdü. Fransa’da mart ayından bu yana en yüksek günlük vaka sayısı saptandı. Son 2 gündür vaka sayıları 7 binin üzerinde seyrediyordu.

Fransa’da 1 Eylül’de yaklaşık 12 milyon öğrenci yeniden ders başı yapmıştı. Fransa Milli Eğitim Bakanı Jean-Michel Blanquer bugün yaptığı açıklamada, Fransa topraklarında toplam 22 okul ve 130 civarında sınıfın korona virüs tespit edilmesi üzerine yeniden kapatıldığını duyurmuştu.

İTALYA’DA DURUM

İtalya’da da koronavirüs salgınında 3 Mayıs’tan bu yana en yüksek günlük vaka sayısı kayda geçti ve ülkeyi “ikinci dalga” korkusu sarmaya başladı. Ülke genelinde son 24 saatte 1733 yeni vakanın tespit edilmesi ile toplam vaka sayısı 274 bin 644’e ulaştı. İtalya’da son 24 saatte virüs nedeniyle 11 kişi daha hayatını kaybedince, toplam can kaybı 35 bin 518’e yükseldi.

İtalya, Avrupa kıtasında salgında en fazla can kaybının yaşandığı İngiltere’nin ardından ikinci sırada yer alıyor.

+49 – PARİS/ROMA

FOTO: İHA

HABERE YORUM KAT