AB’nin ikinci büyük ekonomik gücü korona çemberinde: Fransa’da 100 milyarlık teşvik paketi

AB’nin ikinci büyük ekonomik gücü korona çemberinde: Fransa’da 100 milyarlık teşvik paketi

Vaka sayıları bir anda sıçrayan Fransa hükümeti, koronavirüs krizi ile mücadele amacıyla 100 milyar avro tutarında bir teşvik paketi açıkladı.

Brexit sonrasında AB'nin Almanya'dan sonraki en büyük ekonomik gücü olan Fransa, koronavirüs (Covid-19) salgını ile mücadelede sıkıntılı günler yaşıyor. Geçen yıl 2,4 trilyon avro tutarında bir GSYİH yaratan Fransa, korona nedeniyle ağır bir krizle başa çıkmaya çalışıyor. Fransa hükümeti, salgının ekonomi üzerindeki olumsuz etkilerini gidermek amacıyla  100 milyar avro değerindeki bir teşvik paketi çıkardı. 

Başbakan Jean Castex yaptığı açıklamada söz konusu teşvik paketi ile istihdam oluşturmak, zor durumdaki işletmeleri kurtarmak istediklerini, ülkenin İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana en kötü ekonomik krizden geçtiğini bildirdi. Paketle ülke ekonomisini bu krizden çıkarmayı hedeflediklerini kaydeden Başbakan Castex, önümüzdeki yıl 160 bin kişiyi istihdam etmeyi, işten çıkarmaların önüne geçmeyi ve 2022 yılındaki Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kadar ekonomik büyüme seviyelerini geri getirmeyi umduğunu belirtti.

“Fransa’nın Yeniden Açılması” şeklinde adlandırılan plan, binaların yenilenmesini ve emisyonları azaltmak için demiryolu kullanımını arttırmayı da içeriyor.

Öte yandan Fransa’da en son 7 bin 17 yeni koronavirüs vakası tespit edilmişti. Bir anda Avrupa’daki en yüksek günlük vaka sayısına ulaşan Fransa’da, bu artışa rağmen okullar yeniden açıldı ve yetkililer de çalışanları işe dönmeleri için teşvik ediyor.

+49 – PARİS

FOTO: A.A.

HABERE YORUM KAT