AB'nin en yoksulu: Bulgaristan’daki protestolar hükümeti kötü sarstı

AB'nin en yoksulu: Bulgaristan’daki protestolar hükümeti kötü sarstı

Bulgaristan’da bir haftadır devam eden hükümet karşıtı protestolar sonucunda Başbakan Borisov, Maliye Bakanı Goranov, İçişleri Bakanı Marinov ve Ekonomi Bakanı Karanikolov'un istifasını istedi. Bakanlar görevlerini bırakıyor.

AB'nin en yoksul ülkesi Bulgaristan’da siyasete sokağın sıcaklığı ağırlığını koydu. İlk olarak başkent Sofya’da Cumhurbaşkanı Rumen Radev’in 2 danışmanının tutuklanmasıyla Başbakan Boyko Borisov hükümetine karşı başlayan protestolar, hız kesmeden devam ediyor. Hükümetin istifa etmesi talebiyle dün devam eden gösteriler sırasında Başbakan Borisov, Maliye Bakanı Vladislav Goranov, İçişleri Bakanı Mladen Marinov ve Ekonomi Bakanı Emil Karanikolov’un istifalarını istedi. 

İktidardaki Bulgaristan’ın Avrupalı Gelişimi için Yurttaşlar Partisi (GERB) Genel Başkanı ve Başbakan Boyko Borisov, dün partisinin il başkanları ile yaptığı toplantının ardından 3 bakanın istifasını istediğini açıkladı.

Bakanların bugün istifalarını sunması bekleniyor

GERB’in basın merkezi tarafından yapılan açıklamada, söz konusu bakanların Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisi (HÖH) ve yine aynı partiden milletvekili Delian Peevski’ye bağlı kaldıkları yönünde toplumda bir algının oluştuğu ve söz konusu algının partiye zarar verdiği için istifa etmelerinin istendiği belirtildi. 

Bakanların bugün istifa dilekçelerini sunacakları kaydedilirken, bir haftadır devam eden hükümet karşıtı protestolarda göstericiler, istifalara rağmen protestolara ara verilmeyeceğini duyurdu. Ayrı ayrı bakanların değil, hükümetin istifasını istediklerini söyleyen göstericiler, 3 bakanın istifasının gerginliği azaltmak ve protestoları bitirmek amacıyla istendiğine inandıklarını dile getirdi.

+49 - SOFYA

HABERE YORUM KAT