ABD'li otomotiv devinin satışlarında beklenmedik düşüş

ABD'li otomotiv devinin satışlarında beklenmedik düşüş

Analistler, yılın başından itibaren Tesla'nın satışlarında bir yükselme beklemesine rağmen Tesla'nın satışları beklenmedik bir şekilde düştü.

Yılın başında analistler tarafından Tesla’ya yönelik olumlu beklentiler belirlenmişti ancak bu beklentiler gerçekleşmedi. ABD’li elektrikli otomobil üreticisi Tesla, 2024 yılının ilk çeyreğinde beklenenden çok daha az araç teslim ettiğini duyurdu.

YAPILAN TAHMİNLER TUTMADI

Ocak-Mart dönemindeki satışlar, yıllık bazda yüzde 8,5 oranında düşüş göstererek 387 bin adetin biraz altına indi. Visible Alpha’nın anketine katılan analistler ise yüzde sekizin üzerinde bir artış bekleyerek 458 bin adedin biraz üzerinde bir satış tahmininde bulunmuşlardı.

Tesla, hem artan rekabetle hem de elektrikli araçlara yönelik zayıflayan küresel taleple mücadele ediyor. Almanya’daki Tesla fabrikasında yaşanan bir kundaklama saldırısı ve tedarik zinciri sorunları, üretimin geçici olarak durmasına neden oldu.

Şirket, bir önceki çeyreğe göre ilk çeyrekte yüzde 20’lik bir satış düşüşü yaşarken, analistler 2023’ün son çeyreğine kıyasla yalnızca yüzde beşlik bir düşüş öngörmüşlerdi.

ARTI49

HABERE YORUM KAT