AB'den Türkiye'deki seçimlerle ilgili değerlendirme

AB'den Türkiye'deki seçimlerle ilgili değerlendirme

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Türkiye'de düzenlenen seçimleri yakından takip ettiklerini ve katılımın yüksek olmasının büyük bir kazanım olduğunu ifade etti. İkinci turun sonuçlarını görmeyi beklediklerini belirtti.

Von der Leyen, AB Konseyi Başkanı Charles Michel ile birlikte düzenlediği basın toplantısında Türkiye'deki Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimleri hakkındaki değerlendirmelerini paylaştı.

Türkiye'nin AB için önemli bir ortak olduğunu vurgulayan von der Leyen, şu sözleri kullandı: "Bu seçimlerdeki yüksek katılım gerçekten olumlu bir haber çünkü Türk halkının demokratik haklarını kullanarak oy kullanmaya olan bağlılıklarını ve demokratik kurumlara verdiği değeri göstermektedir. Dünkü seçimlerin büyük bir kazanım olduğunu söyleyebiliriz. Seçimler hala devam ediyor. Şimdi ikinci turun sonuçlarını görmemiz gerekiyor. Bu konudaki açıklamaları yakından takip ediyoruz."

AB Konseyi Başkanı Michel ise seçimlere yüksek katılım oranı nedeniyle Türk vatandaşlarını takdir ettiğini ifade etti. Michel, demokrasilerde seçim sürecinin önemine dikkat çekerek sonuçları izleyeceklerini belirtti.

HABERE YORUM KAT