AB'den tüm tatilcileri etkileyecek yeni trafik düzenlemesi: İşte bilmeniz gerekenler...

AB'den tüm tatilcileri etkileyecek yeni trafik düzenlemesi: İşte bilmeniz gerekenler...

AB, 2024 yılından itibaren tatilciler için daha fazla ceza anlamına gelebilecek otomobil kurallarını değiştiriyor.

AB, 2024 yılından itibaren yabancı gezginleri ve tatilcileri etkileyen önemli bir kuralı değiştirecek. AB Parlamentosu, AB üye ülkelerinin 2024'ten itibaren para cezaları ve cezalar konusunda daha iyi işbirliği yapmasını istiyor. Yurtdışında bir park cezası aldığınızda, Alman makamları da gelecekte bunu takip edebilecek. Bu sayede trafik suçlularını yakalamakta zorlanan yabancı makamların işi kolaylaşacak. Ancak, bu değişiklikler sadece 70 Euro'yu aşan para cezaları için geçerli olacak ve diğer yasal prosedürlerin tamamlanmış olması gerekecek.

Yeni kurallara göre, seyahat edilen ülkeden gelen para cezaları ilgili ülkelerdeki yetkili makamlar tarafından tahsil edilebilecek. Öte yandan, özel şirketlerin yabancılardan para cezası tahsil etmesi yasaklanacak.

BU HATALARA DİKKAT

Ülkeye dönüldüğünde, tatilcilerin takip edilebileceği trafik suçlarının listesi genişletilecek. Yeni düzenlemeler ulusal yasalara aktarılacak ve geçiş süresi 30 ay olacak. Bu değişikliklerin sonucunda aşağıdaki trafik suçları tatilciler için daha pahalı hale gelebilir:

Aşırı hız
Alkol etkisi altında araç kullanma
Tehlikeli park etme
Tehlikeli sollama
Vur ve kaç
Düz çizgileri dikkate almama

AB ayrıca, AB genelinde sürüş yasaklarının uygulanması için müzakerelerin devam ettiğini belirtiyor. Böylece AB'nin herhangi bir yerinde trafik suçu işleyenlerin ehliyetleri de iptal edilebilecek. Bu durumda Alman makamları, aşırı hız yapanlara karşı sert tedbirleri uygulamaya koyabilir.

ARTI49

HABERE YORUM KAT
1 Yorum