ABD’de 12 yaşındaki çocuk benzin istasyonuna silahlı soygun yaptı

ABD’de 12 yaşındaki çocuk benzin istasyonuna silahlı soygun yaptı

ABD’nin Michigan eyaletinde bulunan bir benzin istasyonu, 12 yaşındaki silahlı bir çocuk tarafından soyuldu. Kısa süre içerisinde yakalanan çocuk ilk ifadesinde soygunu para için yapmadığını söyledi.

Güvenlik kamerası kayıtlara göre önündeki müşterinin ödemesini yapmasının ardından elindeki çantanın altında sakladığı silahı kasiyere doğrultan çocuk, kasiyere "Parayı çantaya koy" dedi.  Kasiyerin, "Ciddi misin?" demesi üzerine ise çocuk, istasyonun içerisinde bir el havaya ateş etti.

Karakolun bir blok ötesinde bulunan Marathon adlı benzin istasyonun gerçekleşen soygunun ardından polisin, kısa sürede çocuğu gözaltına aldı.

Soygun planını arkadaşına anlatmış

Polis, çocuğun bu hafta Van Buren İlçe Aile Mahkemesinde silahlı soygun, tehlikeli bir silahla saldırı ve ateşli silah ateş etmek ile suçlandığını belirterek, çocuğun söz konusu soygunu okuldan bir arkadaşına daha önce anlattığını aktardı.

Dedesinin kasasından silahı almış

Polis, 12 yaşındaki çocuğun silahı dedesinin kilitli olan kasasından aldığını belirtti ve Hartford Ortaokulunda öğrenci olan çocuğun, şu anda Allegan İlçe Çocuk Merkezinde gözaltında olduğunu, bu ayın sonunda yapılacak bir duruşmaya kadar gözaltında tutulacağını ifade etti.

Hartford polisinden Teğmen Mike Prince, çocuğun ilk ifadesinde soygunu para için gerçekleştirmediğini söylediğini aktardı. Prince,  "Beni gerçekten şaşırtan şey, onun hiçbir duygu göstermemesiydi. Bize bunu para için yapmadığını söyledi. Parayı kanalizasyona atacağını söyledi. Neden yaptığını bize açıklamadı" diye konuştu.

İşte o görüntüler...

 

HABERE YORUM KAT