ABD medyasında "Türkiye'yi NATO'dan atın" yazısı!

ABD medyasında "Türkiye'yi NATO'dan atın" yazısı!

ABD’nin önde gelen medya kuruluşlarından Bloomberg'te bugün yayın kurulu imzalı yayınlanan başyazıda Türkiye ile ilgili skandal sözler yer aldı.

Yazıda, "NATO'nun kuruluş tüzüğü üyelerin ihraç edilmesine izin vermiyor, ancak Türkiye'ye artık üye olarak istenmediği çeşitli şekillerde anlatılabilir. Türkiye, onlarla eskisi gibi oynamaya devam etmeyeceğimizi anlamalı" ifadelerine yer verildi.


Bugün Brüksel’de yapılacak NATO zirvesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ABD Başkanı Joe Biden ile görüşecek. Kritik görüşme öncesi ABD'li Basın kuruluşu Bloomberg’te skandal bir yazı yayınlandı. Bloomberg Türkiye aleyhine atılacak adımlar konusunda Başkan Biden’a, NATO’ya ve Avrupa Birliği’ne akıl veren bir yazı yayınlandı.

Biden’a, “İskender'in kılıcını Gordian düğümünden geçirdiği yer, modern Ankara'dan bir saatlik uzaklıkta. Türkiye'yi Batı'dan koparmak daha basit bir girişim olmalı." diyerek Türkiyey'e karşı kaba kuvvet kullanması tavsiyesi verildi. Yazıda, Türkiye, onlarla eskisi gibi oynamaya devam etmeyeceğimizi anlamalı" ifadelerine yer verildi.

Bloomberg, NATO ve Avrupa Birliği’ne de Türkiyeye karşı atılması gereken adımlar konusunda şu düşmanca öğütleri verdi:

"NATO'nun kuruluş tüzüğü üyelerin ihraç edilmesine izin vermiyor, ancak Türkiye'ye artık üye olarak istenmediği çeşitli şekillerde anlatılabilir. Nükleer silahların ve diğer stratejik varlıkların geri çekilmesinden başlayarak, ittifakın Türkiye topraklarındaki ayak izini azaltmak iyi bir başlangıç olabilir. Grup ayrıca, silah satışlarının askıya alınması ve ekonomik yaptırımlar da dahil olmak üzere Türkiye'ye karşı cezai tedbirleri koordine edebilir. Avrupa Birliği, Türkiye'nin üyeliği konusunda uzun süredir devam eden müzakereleri gündeme getirme niyeti olmadığını teyit ederek vermek istediği mesajın altını çizmeli."

HABERE YORUM KAT