ABD, Japonya ve Güney Kore ekonomik güvenlik alanında işbirliğini artırıyor

ABD, Japonya ve Güney Kore ekonomik güvenlik alanında işbirliğini artırıyor

ABD, Japonya ve Güney Kore, ekonomik güvenlik konusundaki angajmanı derinleştirmek ve gelişen teknolojilerle işbirliği yollarını ele almak üzere bir araya geldi.

Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamada, ABD'nin Hawaii eyaletinin Honolulu kentinde yapılan ABD, Japonya ve Güney Kore Ekonomik Güvenlik Diyaloğuna ilişkin bilgi verildi.

Açıklamada, ABD Ulusal Güvenlik Konseyi'nden Kıdemli Yöneticiler Tarun Chhabra ve Nora Todd, Japonya Ulusal Güvenlik Sekreterliği'nden Kabine Meclis Üyesi Yasuo Takamura ve Güney Kore Ekonomik Güvenlikten Sorumlu Başkan Yardımcısı Yunjong Wang'ın ABD-Japonya-Güney Kore Ekonomik Güvenlik Diyaloğu açılış toplantısı için bir araya geldiği bildirildi.

ABD Başkanı Joe Biden, Japonya Başbakanı Kişida Fumio ve Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk-yeol'un 13 Kasım 2022'de katıldığı Phnom Penh Üçlü Ortaklık Zirvesi'nin ardından söz konusu toplantının gerçekleştiğine işaret edilen açıklamada, üç ülke arasında ekonomik güvenlik konusundaki angajmanı derinleştirmek ve kuantum, uzay teknolojileri dahil, gelişmekte olan teknolojilerle işbirliği yollarının ele alındığı kaydedildi.

Açıklamada bunların yanı sıra, yetkililerin, yarı iletkenler, piller ve kritik mineraller dahil, tedarik zinciri direncini artırmak ve hassas teknolojileri korumaya yönelik önlemlerle ilgili koordinasyon ve verinin güvenli akışını işlevsel hale getirme gibi konuların masaya yatırdıkları ifade edildi.

HABERE YORUM KAT