AB baskısı Polonya’da LGBTİ+ karşıtlığından geri adım attırdı

AB baskısı Polonya’da LGBTİ+ karşıtlığından geri adım attırdı

Polonya’da kendi bölgesini, "LGBTİ İdeolojisinden Arındırılmış Bölge" olarak tanımlayan bir yerel yönetim daha, Avrupa Birliği’nin baskısıyla bu kararından döndü.

Polonya'nın güneyinde yer alan Swietokrzyskie bölgesel yönetimi, Avrupa Birliği'nin (AB) mali baskılarının ardından, idaresi altındaki alan için tanımladığı "LGBTİ İdeolojisinden Arındırılmış Bölge" statüsünü kaldırdı. Swietokrzyskie yerel meclisindeki özel oturumun ardından yapılan oylama ile söz konusu tanımlamadan vazgeçilmesi karara bağlandı.

Polonya'nın özellikle Katolizm'in toplumda katı bir biçimde uygulandığı güney ve güneydoğu bölgelerinde yer alan yaklaşık 100 kadar kent, kasaba ve köy kendini "LGBTİ İdeolojisinden Arındırılmış Bölge" olarak tanımlıyor. Bu nedenle geçen Temmuz ayında AB tarafından Varşova'ya karşı Sözleşme İhlal Davası açılmış; AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen de konuyla ilgili açıklamasında, "İster kimi sevdikleriyle ilgili olsun, ister yaşlarıyla, ister siyasi görüşleri ya da inançlarıyla; Avrupa toplumumuzun bazı kesimlerinin damgalanmasına asla izin vermeyecek" demişti.

Haberin tamamını DW Türkçe 'den okuyabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT