AABF'den “Seelsorge Projesi”: Alevilere “Manevi Destek Hizmeti” başladı

AABF'den “Seelsorge Projesi”: Alevilere “Manevi Destek Hizmeti” başladı

Federal Almanya’da Alevilere yönelik Manevi Destek Hizmeti başladı. AABF’nin söz konusu projesi ile hastaneler, cezaevleri ve yaşlı bakımevlerinde manevi destek hizmetleri sunulacak.

Almanya Alevi Dernekleri Federasyonu’ndan (AABF) konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre Ana/Dede ve sosyal mesleklerde görev alanları manevi destek konusunda eğitim ve profesyonelleştirme projesi, Kasım 2017’de başladı. 

Son üç yıldır yürütülen projenin amacının kişileri Almanyaʼnın sosyal sistemi, çokkültürlü iletişim, kişisel denetleme, danışmanlık, meditasyon ve gerginlikleri idare etme yöntemi gibi konularda eğitmek, bu amaçla da hastanede, cezaevlerinde ve yaşlı bakımevlerinde Ana/Dedelerin manevi destek hizmetlerini sunabilme hakkına kavuşmak olduğu belirtildi.

Açıklamaya göre seminerlere katılan ve sonra sınavda başarılı olanlar   “Seelsorge Sertifikası” (Manevi Destek Hizmet Belgesi) aldılar. 

AABF’den yapılan açıklamada özetle şöyle denildi:

1 TEMMUZ’DAN İTİBAREN MANEVİ DESTEK TELEFON HATTI 

“Pandemi, canlarımızda korku, endişe ve paniğe yol açtı ve soru işaretleri de çoğaldı. Manevi destek ihtiyacına olan talebin arttığını tespit ettiğimiz için AABF olarak ücretsiz manevi destek telefon hattı hizmetini canlarımıza sunmaya karar verdik. 

'Manevi Destek Hizmet Belgesi' alan canlarımız bundan böyle manevi desteğe ihtiyaç duyan canlarımızın yanlarında Hızır gibi hazır ve nazır olacaklar. Ücretsiz manevi destek hattımıza 1 Temmuz 2020’den itibaren pazartesi günleri 14.00-18.00 ve perşembe günleri 16.00-20.00  saatleri arasında 0800 40 72 400 numaralı telefonla hizmete geçecektir. Görüşmeler gizlilik ve kişilerin mahremiyeti esasına göre yapılacaktır. Unutmayalım ki, hayat paylaşmaktır ve paylaşmak için her zaman bir başkası vardır. Bozatlı Hızır her yerde, her daim yardımcımız olsun.”

+49 – STUTTGART

HABERE YORUM KAT