A Milli Takım gruptan nasıl çıkar?

A Milli Takım gruptan nasıl çıkar?

Turnuvada oynadığı ikinci maçta da kaybeden Milliler, A Grubu’nda sıfır puanla son sırada yer alıyor. Peki A Milli Takım gruptan nasıl çıkar? İşte ihtimaller…

EURO 2020’ye İtalya mağlubiyeti ile başlayan A Milli Takım, A Grubu 2. maçında Galler ile kozlarını paylaştı. Bakü Olimpiyat Stadı’nda rakibine 2-0 kaybeden milliler, gruptan çıkma şansını bir hayli zora soktu. Türkiye’nin İsviçre ile oynayacağı son maç çok büyük öneme sahip oldu. Şimdi gözler grubun diğer maçı olan İtalya-İsviçre karşılaşmasında. Peki, Türkiye kaçıncı sırada? Türkiye gruptan nasıl çıkar? Gruplarda puan eşitliği halinde nelere bakılacak? En iyi 3.’lük için nelere bakılacak?

A Milli Takım, EURO 2020’deki 2. maçında Galler ile kozlarını paylaştı. Açılışı İtalya karşısında yapan ve sahadan 3-0’lık mağlubiyetle ayrılan Milli Takım, Galler’e de 2-0 kaybetti ve gruptan çıkma şansını zora soktu. A Grubu’ndaki bir diğer maç ise İtalya ile İsviçre arasında oynanacak.

Milliler, artık bu karşılaşmadan çıkacak skoru da bekleyecek. İtalya’nın 3 puanı bulunurken, maç fazlasıyla Galler liderli koltuğuna oturdu. Milliler ise puansız son sırada.
Türkiye kaçıncı sırada? EURO 2020 A Grubu puan durumu

1- Galler / 4 puan

2- İtalya / 3 puan (1 maçı eksik)

3- İsviçre / 1 puan (1 maçı eksik)

4- Türkiye / 0 puan

Gruplarda puan eşitliği halinde nelere bakılacak?

-Takımlar arasındaki gol averajı


 
-Takımlar arasında atılan gol sayısı

-Gruptaki gol averajı

-Grupta atılan gol sayısı

-Fair-Play puanı
 
-Elemeler genel sıralama

En iyi 3.’lük için nelere bakılacak?

-En çok puan toplayana

-Gol averajına

-Atılan gol sayısına

-Fair-Play puanına

-Elemeler genel sırallakin (Not: En iyi 4 grup üçüncüsü bir üst tura çıkacak.)

Türkiye gruptan nasıl çıkar?


İtalya’nın, İsviçre ve Galler maçlarında alacağı skorlar kaderimizi belirleyecek. Eksi 5 averaj ise önemli bir sorun. Ay-Yıldızlılar’ın averajını düzeltememesi halinde bir üst turu görememe ihtimali bulunuyor. Bu da İtalya-İsviçre ve diğer gruplarda alınacak sonuçlara göre belli olacak.

24 takımın 4’erli olarak 6 grupta yer aldığı şampiyonada Son 16 Turu’na, gruplarını ilk iki sırada bitiren 12 ülkenin yanı sıra en iyi 4 üçüncü de kalacak.

EURO 2020 gruplarda kaç takım üst tura yükselecek?
Gruplarında ilk 2 sırayı elde eden takımlar direkt olarak üst tura yükselirken, 6 grupta 3. sırayı alan en iyi 4 takım da üst tura yükselme başarısı gösterecek.

HABERE YORUM KAT