9 işçi ellerini kaybettiği fabrikanın karşına bu reklamı astılar!

9 işçi ellerini kaybettiği fabrikanın karşına bu reklamı astılar!

Gaziantep'te son 8 yılda 9 işçinin elini kaybettiği fabrikanın girişine konulan reklam tepki çekti.

Son 8 yılda Gaziantep'te meydana gelen 9 işçi kazasında elini kaybedenlerin olduğu ve "mezbaha" olarak adlandırılan bir fabrikanın girişine konulan reklam panosu, büyük tepkilere neden oldu.

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği (İSİG) Meclisi, Gaziantep'te son on yılda yaşanan iş cinayetlerini inceledi ve sonuçları geçtiğimiz günlerde kamuoyuna duyurdu. Rapora göre, Gaziantep'te son on yılda 427 işçi iş cinayetlerinde hayatını kaybetti.

Bu vahim tablo içerisinde Gaziantep'in hızla büyüyen firmalarından biri olan Akınal Tekstil öne çıkıyor. Akınal Sentetik Tekstil ve Koza Polyester adlı şirketler, İstanbul Sanayi Odası'nın "500 büyük sanayi kuruluşu" listesinde yer alıyor ve sahipleri Saim ve Suat Akınal kardeşlere ait.

Ancak Akınal Sentetik Tekstil'de son 8 yılda en az 9 işçi elini kaybederken, bir işçi de hayatını kaybetti. Bu vahim olaylardan biri, Ali Zorkuşçu isimli işçinin başına geldi. Ali, Akınal Sentetik Tekstil'de 8 buçuk yıl boyunca çalıştıktan sonra, bu yılın ocak ayında sol elini makinenin tarağına kaptırarak elini kaybetti. Ali, fabrikanın koşullarını eleştirerek "Fabrika değil mezbaha burası" dedi.

2017 yılında ise 21 yaşındaki Halil Tapar adlı bir genç işçi, sarıcı denilen makinenin silindiri arasında sıkışarak hayatını kaybetti.

Tüm bu trajik olayların üzerine, Akınal Tekstil'in Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi (OSB) girişinde bulunan reklam panosunun içeriği de büyük tepki çekmiştir. Reklam panosunda, "El cerrahisi 7/24 yanınızdayız" yazısı yer almaktadır ve bu durum, işçi sağlığı ve güvenliği konusundaki ihmali öne çıkaran bir ironi yarattı.

HABERE YORUM KAT