9 Euro’luk biletlere itiraz!

9 Euro’luk biletlere itiraz!

Almanya’da artan akaryakıt fiyatlarına karşı vatandaşı rahatlatmak amacıyla hayata geçirmesi planlanan toplu taşımada 9 euroluk bilet uygulamasına Bavyera’dan sonra Baden-Württemberg ve Mecklenburg-Vorpommern eyaletlerinden de itiraz geldi

Her iki eyalet de Eyaletler Meclisi’nde yasaya destek vermeme konusunda uyardı. Baden-Württemberg eyaleti Ulaştırma Bakanı Yeşillerli Winfried Hermann, federal hükümetin kısa mesafeli ulaşıma yönelik destek vermemesi durumunda 9 euroluk bilet ve benzine indirimi sağlayacak tüm destek paketinin Eyaletler Meclisi’nden geçemeyeceğini söyledi. Aynı şekilde Mecklenburg-Vorpommern eyaleti Ekonomi Bakanı Reinhard Meyer de “Federal hükümet ek yardımda bulunmadan Eyaletler Meclisi’nde destek yok” açıklamasında bulundu. Daha önce de Bavyera Eyaleti Ulaştırma Bakanı federal hükümetin yasa tasarısını Eyaletler Meclisi’nde bloke etmekle tehdit etmişti.


Federal hükümet ile eyaletler arasında destek tartışması devam ederken Alman Demiryolları (DB) 9 euroluk bilet için alt yapı hazırlıklarını tamamladıklarını duyurdu. DB, tüm istasyonlardaki bilet otomatlarından 23 Mayıs’tan itibaren biletleri satışa sunmaya hazır olduklarını belirtti. Ancak toplu taşımada 9 euroluk bilet uygulamasının öncelikle iki Meclis’ten de geçmesi gerekiyor. Yasa tasarısı bu hafta Federal Meclis’te oylanacak ve ardından Eyaletler Meclisi’nde oylamaya sunulacak.

Kaynak: Hürriyet Avrupa
Fotoğraf: Unsplash 

HABERE YORUM KAT