9 Euro'luk biletle hangi ülkelere seyahat edebilirsiniz ?

9 Euro'luk biletle hangi ülkelere seyahat edebilirsiniz ?

Almanya'da 9 Euro'luk biletle başka ülkere gidiş bazı rotalarda münkün olabiliyor. Peki bu biletlerle hangi ülkelere nasıl gidebilirsiniz ?

1 Haziran'dan bu yana Almanya'da bölgesel ulaşımda ucuza seyahat etmek için 9 euroluk bileti kullanabiliyorlar. Bununla birlikte, dikkate alınması gereken birkaç şey var - örneğin, bölgesel güzergahlarda 9 euroluk biletin kullanılamayacağı trenler var . Peki ya sınırı geçen ve yabancı istasyonlarda duran bölgesel trenler? Bazıları sınırı geçtikten sonra ilk durağa kadar 9  euroluk bileti kabul ediyor, bazıları ise yurtdışı seyahati için bağlantı bileti gerektiriyor.

9 euroluk biletle Avusturya'ya günübirlik gezi

Bavyera Bölgesel Demiryolu (BRB) ile Avusturya'ya: Bu, Deutschlandtarifverbund GmbH gibi, Freilassing'den Salzburg'a ve Kiefersfelden'den Kufstein'a giden rotadaki 9 euroluk biletle mümkün . Avusturya Federal Demiryolları'nın S3'ü de Freilassing ve Salzburg arasında kullanılabilir. DB Regio ile Pfronten-Steinach'tan Avusturya'nın Vils , Reutte ve Ehrwald kasabaları üzerinden Garmisch-Partenkirchen yakınlarındaki Griesen'e  giden rotada 9 euroluk biletle seyahat edebilirsiniz . Ancak dikkatli olun: Avusturya'da inerken yerel otobüs ve tren hatları için 9 euroluk bilet geçerli değildir.

BRB: Freilassing – Salzburg
BRB: Kiefersfelden – Kufstein
ÖBB (S3): Freilassing – Salzburg
DB Regio AG: Pfronten-Steinach - Vils - Reutte (Tirol) - Ehrwald - Griesen

İsviçre'ye 9 Euro'luk bilet

9 Euro'luk biletin sahibi olarak İsviçre Federal Demiryolları (SBB) ile Zell im Wiesenthal'den Basel'e seyahat edebilirsiniz. Bununla birlikte, bazı DB Regio trenlerinin komşu ülkeye seyahat etmelerine de izin verilmektedir - Weil am Rhein'den Basel'e ve Erzingen'den Trasadingen, Schaffhausen ve Thayngen'deki İsviçre durakları üzerinden Bietingen'e giden güzergahlar dahil.

SBB: Zell im Wiesenthal - Lörrach - Basel Bad. sevgili
DB Regio AG: Weil am Rhein – Basel Bad. sevgili
DB Regio AG: Erzingen (Baden) - Trasadingen - Schaffhausen - Thayngen - Bietingen

9 euro biletle Polonya'ya

Polonya Baltık Denizi'ne bir gezi yapmak ister misiniz? Tek yapmanız gereken 9 euroluk biletle DB Regio'nun RB23'üne binmek ve Züssow'dan Świnoujście'ye seyahat etmek. Yolda Heringsdorf ve Ahlbeck'te de harika yerler var.

Fotoğraf:

HABERE YORUM KAT