9 Euro'luk bilet sonrası 1 Euro'luk bilet adımı!

9 Euro'luk bilet sonrası 1 Euro'luk bilet adımı!

Almanya'da yaz aylarında geçerli olarak kullanıma sunulan 9 Euroluk biletlerden sonra şimdi vatandaşlar 1 Euroluk bilet talep ediyor.

Haziran ayının başından beri geçerli olan 9 euroluk biletin etkileri özellikle aşırı kalabalık trenler ve yoğun demiryolu hatları tarafından fark edildi . Alman Taşımacılık Şirketleri Birliği'ne göre, şimdiden yaklaşık 16 milyon bilet satıldı. Çoğu kişi  ucuza seyahat etmek istiyor, aksi halde yürürlükte olan ücretler düşünüldüğünde bu pek mümkün değil. 

Ancak, planlanan üç ayın ardından 9 euroluk bilet Ağustos sonunda sona erdiğinde ne olacak? Kalıcı 1 euroluk bilet talep eden sesler yükseliyor.

Günde bir euroluk karşılığında yılda 365 gün toplu taşıma ile seyahat etmek: 1 euroluk biletin veya 365 euroluk biletin arkasındaki fikir bu. Arka plan öncelikle iklim koruma yönü: Ucuz bilet, daha fazla insanın otobüs ve trenle seyahat etmesine ve dolayısıyla arabayla daha az seyahet etmeyi amaçlıyor. Alman Çevre Yardımı , change.org'da doğrudan Şansölye Olaf Scholz'a ( SPD ) hitap eden bir imza kampanyası başlattı .

https://www.change.org/p/bahn-und-bus-f%C3%BCr-1-euro-jetzt-in-ganz-deutschland-365euroticket-9euroticket?source_location=search_index&algorithm=curated_trending&original_footer_petition_id=&grid_position=1&pt=

Dilekçenin talebi: günde bir euroya otobüs ve tren . 9 euroluk biletin süresi dolduğunda 1 euroluk bilet gelecek. Ama bu mümkün mü?

9 avroluk biletin bitiminden sonra: 1 euroluk bilet gelecek mi?

Avusturya'nın başkenti Viyana'da öyle. 1 euroluk bilet ve 365 euroluk bilet 2012'de  tanıtıldı. Süddeutsche Zeitung'a göre, ilk beş yılda yıllık bilet satışları ikiye katlandı ve şu anda her ay yaklaşık 5.000 yeni vatandaş ekleniyor . Almanya'nın komşu ülkesinde de trenler dolu olsa da, bu her şeyden önce toplu taşımada düşük ücretlere yönelik büyük bir istek olduğunu doğruluyor.

1 euroluk biletle aynı anda, Alman Çevre Yardımı şehirde ve hepsinden önemlisi ülkede daha fazla otobüs ve tren hizmeti için dilekçe veriyor . Yaklaşık 128.000 kişi şimdiden imzaladı. Hedef 150.000 imza.

Fotoğraf: Unsplash - nikon500

 

HABERE YORUM KAT
1 Yorum