9 bin 554 kişi Cumhurbaşkanı'na hakaretten ceza aldı

9 bin 554 kişi Cumhurbaşkanı'na hakaretten ceza aldı

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç,Meclis Başkanlığı'na soru önergesi verdi.

CHP İzmir Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Sevda Erdan Kılıç, bir infaz koruma memurunun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle işten atıldığını söyledi. Kılıç, Cumhurbaşkanı'na hakaretten 63 bin 41 kişi hakkında dava açıldığını ve açılan bu davalarda 9 bin 554 kişinin mahkum olduğunu açıkladı.

Kılıç, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na verdiği önergesinde İzmir 2 No'lu T Tipi Ceza İnfaz Kurumu infaz ve koruma memuru Ali Yaşar’ın, 1 Aralık 2018 tarihinde Yarbay Ali Tatar'la ilgili bir paylaşıma “Bunun hesabını, o dönem o alçak kumpas davalarının savcısıyım, hâkimiyim diyenler verecek. FETÖ ile beraber kol kola girip ülkeyi soyup soğana çevirenler, ülkedeki kamu liyakat ve ehliyet sistemini çökertenler verecek. Bir ülke düşünün ayaklar baş, başlar ayak olmuş” diye yorum yaptığını belirtti.

 

Kılıç, bu paylaşım nedeniyle Cumhurbaşkanı'na hakaretten adli ve idari soruşturma açıldığını, Yaşar’ın ise savunmasında, “herhangi bir kişiyi veya kurumu kastetmediğini, yazdıklarının tamamen düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamında olduğunu” belirttiğini açıkladı.

'DOĞRULARI SÖYLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ'
İnfaz koruma memuru Yaşar hakkında, "devlet memurluğundan çıkarma cezası ile cezalandırılması gerektiğine karar verildiği"ni bildiren Kılıç, savcılığın ise “kovuşturmaya yer olmadığı” yönünde karar verdiğini vurguladı. Kılıç, “Adliyeye göre suç unsuru yok ama idareye göre var. Bu son tuhaflık bütün yaşanan adaletsizliklerin üzerine tuz biber oldu gerçekten” dedi.

Kılıç, infaz koruma memurunun işten atılmasıyla; Erdoğan, Ergenekon davası için ‘Ben bu davanın savcısıyım’ ifadesini kullanmadığını belirttiği halde, Adalet Bakanlığı Yüksek Disiplin Kurulu'nun, bu cümlenin Erdoğan tarafından söylendiğini onaylayan bir karara imza attığını vurguladı.

Kılıç, “Bu soruşturma ve dava furyasına milletvekili arkadaşlarımdan da katılanlar oldu. AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın şikayeti üzerine, ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ suçundan 68 Cumhuriyet Halk Partili milletvekili arkadaşım hakkında da soruşturma açıldı ve fezleke düzenlendi. Ama siz yargı sopasını milletin tepesinde ne kadar sallarsanız sallayın; bizler ve bu halk gerçekleri, doğruları bedeli ne olursa olsun, sonuna kadar söylemeye devam edeceğiz" diyerek sözlerini sonlandırdı. (ANKA)

HABERE YORUM KAT