85 milyon tek yürek: Haydi Türkiye!

85 milyon tek yürek: Haydi Türkiye!

EURO 2020 açılış maçında İtalya Türkiye karşı karşı gelecek. Geçtiğimiz sene salgın nedeniyle ertelenen turnuva bu yıl da büyük heyecana sahne olacak.

A Milli Takım, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın (EURO 2020) açılış maçında bu akşam İtalya ile karşı karşıya gelecek. İtalya'nın başkenti Roma'daki Olimpiyat Stadı'nda oynanacak ve TSİ 22.00'de başlayacak A Grubu'nun ilk maçında Hollandalı hakem Danny Makkelie düdük çalacak. Karşılaşma TRT 1'den naklen yayınlanacak.

20210610-2-48702029-65968178-web.jpg

Tarihinde ilk kez Avrupa Futbol Şampiyonası'nın açılış maçında boy gösterecek ay-yıldızlı ekipte, İtalya karşılaşması öncesinde sakat oyuncu bulunmuyor. İtalya'da ise tedavisi süren, orta sahanın önemli isimlerinden Marco Verratti'nin forma giymesi beklenmiyor.

Roma Olimpiyat Stadı'ndaki karşılaşmayı yaklaşık 17 bin taraftar tribünden izleyecek. Bu mücadelede yaklaşık 3 bin Türk taraftarın da tribünde yer alması bekleniyor.

TÜRKİYE - İTALYA MAÇININ MUHTEMEL 11'LERİ

TÜRKİYE: Uğurcan, Zeki, Çağlar, Merih, Umut, Okay, Ozan, Kenan, Hakan, Yusuf, Burak

İTALYA: Donnarumma, Florenzi, Bonucci, Chiellini, Spinazzola, Jorginho, Locatelli, Barella, Berardi, Insigne, Immobile

''BURAYA HERKES GİBİ BİZ DE KAZANMAK İÇİN GELDİK''

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın (EURO 2020) açılış maçında İtalya ile karşılaşacak A Milli Takım'ın teknik direktörü Şenol Güneş, turnuvaya galibiyetle başlamak istediklerini söyledi.

EURO 2020'nin bir yıl gecikmeli başlayacağını hatırlatarak sözlerine başlayan Güneş, "Pandemi nedeniyle ara verilen organizasyona, küresel heyecan içinde ilk adımı atacağız. Bu turnuvanın açılış maçında oynamak bizim için büyük mutluluk ve gurur. Kazananı kaybedeni şimdiden tebrik ediyorum. İyi futbol oynamak istiyoruz. Sportif başarı, fair-play, ülke imajı bizim vazgeçilmez unsurlarımız olacak. Avrupa'nın en iyi takımlarından biri olan İtalya ile başlayacağız. Her iki takımın ayrı özellikleri var. Tüm futbolseverleri saygıyla selamlıyorum. En genç kadroyla turnuvaya katılan takımımızın kendini göstereceğini düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

''TÜRK TARAFTARLARDAN MAÇ ÖNCESİ TAKIMA DESTEK''
 

Türk taraftarlar, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın (EURO 2020) açılış maçında bu akşam İtalya ile karşı karşıya gelecek A Milli Futbol Takımı'na karşılaşma öncesinde tezahüratlarla destek verdi.

20210611-2-48713546-65990843-web.jpg

Roma'da Trevi Çeşmesi ve Kolezyum gibi turistik bölgelerde bir araya gelen taraftarlar, Türk bayraklarını sallayarak, tezahürat yaptı ve maç öncesinde ay-yıldızlı ekibe destek oldu.

11.jpg

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN EURO 2020 AÇILIŞ MAÇI İÇİN A MİLLİ TAKIMA DESTEK PAYLAŞIMI

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın (EURO 2020) açılış maçında İtalya ile karşılaşacak olan A Milli Takım'a destek paylaşımında bulundu.

Erdoğan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Çok heyecanlıyım. Biliyorum, hepimiz heyecanlıyız. #EURO2020'de bugün #BizimÇocuklar sahaya çıkıyor." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş'e ve futbolculara, "Şenol hocam, evlatlarım... Sonuç ne olursa olsun, sizleri hep çok sevdiğimizi bilin. Her zaman yanınızdayız. Allah yar ve yardımcınız olsun." diye seslendi.

 

euro2020.jpg

 

Artı49 Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT