6 Türk’ün infazında yeni detaylar ortaya çıktı...  Son fotoğrafı ‘Köstebek’ çekmiş

6 Türk’ün infazında yeni detaylar ortaya çıktı... Son fotoğrafı ‘Köstebek’ çekmiş

Yunanistan'ın tatil kasabası Artemida'da bir araç içinde öldürülen 6 kişiyle ilgili yeni detaylar ortaya çıktı.

Gençlerin öldürülmeden önce toplu bir fotoğrafı, şu anda suçlanan ve Yunan polisi tarafından gözaltına alınan Süleyman D. tarafından çekildiği belirlendi.

Abdurrahman Tekru (22), Doruk Ersu Büyüktunç (31), Ozan Kaan Tozlu (24), Barış Çağan, Ömer Kanza (24) ve Burak Tahmaz (23) adlı 6 genç, yaklaşık 2 ay önce Yunanistan'a gitti. Amacı, önce İtalya'ya ardından diğer Avrupa ülkelerine gitmekti. Bu gençlere rehberlik eden kişi ise, meslekten ihraç edilmiş bir istihbarat mensubu olduğu iddia edilen Süleyman D. idi.

Süleyman D., gençlere olay günü, "Eve 2 kuaför gelecek. Yolculuk öncesi ihtiyacınız olabilir" dedi. Ancak kısa bir süre sonra kuaförlerin gelmeyeceğini ve iptal edildiğini bildirdi. Güvenlik kaynakları, bu durumun aslında cinayetin evde işleneceğini gösterdiğini düşünüyor, ancak bir nedenle vazgeçildiğini belirtiyor.

Olay günü saat 18.00 civarında, gençler valizlerini aracın bagajına yerleştirirken, Süleyman D. başka bir araçla bölgeden ayrıldı. Araç düşük bir hızla ilerlerken, bir otomobil ve bir motosikletli saldırganın hedefine geldi. Sadece 35 saniye süren saldırı sonucunda 6 kişi hayatını kaybetti. Araçın güzergahını saldırganlara ileten kişinin ise son fotoğrafı çeken Süleyman D. olduğu tahmin ediliyor.

Süleyman D.'nin, 6 gencin öldürülmeden önce birlikte oldukları son fotoğrafı çeken kişi olduğu ortaya çıktı. Bu fotoğraf, Doruk Ersu Büyüktunç tarafından sosyal medya hesabında paylaşılmıştı.

Olaydan bir saat sonra, Artemida'daki saldırıdan sonra Midilli adasına bilet alan bir kişi Atina Havalimanı'nda sahte Portekiz pasaportu ile yakalandı. Bu kişinin Süleyman D. olduğu bildiriliyor ve D.'nin evinde yapılan aramada 150 bin Euro bulunduğu ifade ediliyor.

HABERE YORUM KAT