50 bin kişi "Hepimiz Ali’yiz" dedi



Fes giyen bazı protestocular, “Hepimiz Ali’yiz” yazılı pankartların yanı sıra büyük bir fes maketi taşıdı.

Eylemde, koalisyon hükümetinin aşırı sağcı kanadı Avusturya Özgürlük Partisinin (FPÖ), sosyal medya üzerinden “Ali" ve "Mustafa” gibi Türk ve Müslüman isimlerini kullanarak ırkçı paylaşımlarda bulunmasına tepki gösterildi.



Viyana’daki Westbahnhof tren garı önünde toplanan göstericiler, "Hükümet bu ülke için utanç”, “Aşırı sağcı hükümete hayır” ve “Nazilere hayır” yazılı pankartlar açtı.

Gösteride, anaokullarında getirilen başörtüsü yasağının ilkokullarda da uygulanması için yasa hazırlığı içindeki hükümete tepki gösteren ırkçılık karşıtı Linkswende grubunun, Türkçe “Başörtüsü yasağı ırkçılıktır” yazılı pankartı dikkati çekti.








