5 yaşındaki çocuğundan kira alıyor

5 yaşındaki çocuğundan kira alıyor

ABD'de bir annenin, 5 yaşındaki çocuğundan haftalık 1'er dolardan kira, elektrik, kablo tv, yemek ve su olmak üzere toplam 5 doları para alması tartışma yarattı.

NEW YORK - ABD'de bir kadının 5 yaşındaki kızının hayatı öğrenmesi için, harçlığından kira istemesi tartışma yarattı. Çocuğun annesi gerçek hayatta paranın büyük bölümünün kiraya ve gıda harcamalarına gittiğini belirterek, kızının bunu öğrenebilmesi adına haftalık 7 dolar harçlığından 1 dolar kira, 1 dolar elektrik, 1 dolar kablo tv, 1 dolar yemek ve 1 dolar da su olmak üzere toplam 5 doları kira, gıda ve eğlence faturalarına destek olarak kendisinden tahsil ettiğini açıkladı.

'Hayatı öğrenmesi için'

Küçük çocuğun kendisine kalan 2 dolarla o hafta içerisinde ne isterse onu yapabileceğini belirten anne, haftada kızından aldığı 5 dolarları da biriktirdiğini ve 18 yaşına geldiğinde 3380 dolar olarak kızına geri vereceğini söyledi. Annenin önerisi dünyada tartışma yaratırken, bir sosyal medya sitesinde yapılan bu paylaşım 300 binden fazla paylaşılarak bir rekora imza attı.

Annelerin birçoğu çağrıyı olumlu bularak kendilerinin de uygulayacağını belirtirken, bazı anneler küçük çocukların para meseleleriyle meşgul edilmesini yanlış bulduklarını belirttiler. 

HABERE YORUM KAT