49 yıldır Almanya'da yaşayan adamdan 10 dakikada Türkiye - Almanya gerçekleri

49 yıldır Almanya'da yaşayan adamdan 10 dakikada Türkiye - Almanya gerçekleri

Yapılan bir sokak röportajında Almanya'da yaşadığını belirten bir Türk, Alman bazı vatandaşların masal anlattığını söyledi.

49 yıldır Almanya’da yaşandığını belirten Türk, “Bu insanların attığı palavralar var ya hani Almanya çöküyor, Türkiye çok iyi… Odur budur… Almanya o kadar bitti ki bir eli yağ da diğer eli bal da yaşıyoruz. Açık açık konuşuyorum. 49 senedir Almanya’dayım. Hala Türk pasaportum var. O kadarda ülkemi seviyorum. Ama sizin karşınıza çıkıp atıp tutanlar var ya: Almanya’nın şuan ne kadar batmak üzere olduğu odur budur diye anlatanlar… Madem öyle Buranın şartları daha iyi bu arkadaşlar neden buraya gelmiyor” ifadelerini kullandı.

Gurbetçi Türk açıklamasının devamında, “Ben kamyon şoförüyüm. Benim bir günlük elime kesintiden sonra kalan para 160-180 Euro. Almanya’da en kaliteli et 16 Euro. Şimdi hesabını siz yapın. Ben 160 Euro’mla bir gün de 10 kilo et alıyorum. Burada hani atıp tutan Almanlar var ya buna cevap versinler” dedi.

Gurbetçi Türk: Burada günlük bir işçi ne kazanıyor? Örneğin büroda çalışıyor…

Muhabir: Hadi 4.000 TL alsın.

Türk: İki gün önce şurada et fiyatlarına baktım. Yenilecek çok güzel et 118 lira kilosu. Ne kadar kazanıyor buradaki çalışan?

Muhabir: Günde 120 TL alsın.

Türk: 1 kilo ete bütün gün çalışıyor. Bunun yağı var, böreği var, ekmeği var. Her şeyi var. 1 gün çalışıyor bir kilo et alıyor. Ben bir gün çalışıyorum on kilo et alıyorum.

İşte o röportajın tamamı:

 

 

HABERE YORUM KAT
1 Yorum