45 üniversite kentinde öğrenci evleri: “Eğitime yatırım geleceğe yatırımdır”

45 üniversite kentinde öğrenci evleri: “Eğitime yatırım geleceğe yatırımdır”

Diyanet İşleri Türk-İslam Birliği (DİTİB) “Erdemli Öğrenci Evleri” koordinatörleri, istişare toplantısında bir araya geldi.

Köln DİTİB Genel Merkez’de düzenlenen istişare toplantısına, DİTİB Genel Başkanı Kazım Türkmen, Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Dilek, Yönetim Kurulu Üyesi İrfan Saral, Köln Dini Danışma Kurulu Başkanı Dr. Muharrem Kuzey ile Erdemli Öğrenci Evleri koordinatörleri katıldı.

Almanya’nın 45 farklı üniversite şehrinde hizmet veren DİTİB Erdemli Öğrenci Evleri koordinatörleriyle fikir alışverişi ve yapılacak çalışmalarla ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.

DİTİB Erdemli Öğrenci Evleri Koordinatörü Murat Demirel, Almanya’daki öğrenci evleri hakkında bilgi verdi. 

“DİTİB Erdemli Öğrenci Evleri” koordinatörleri buluşmasında konuşan Genel Başkan Kazım Türkmen de, eğitime ve insana yapılan yatırımın geleceğe yapılan yatırım olduğuna dikkat çekti. Türkmen, şöyle konuştu: 

“Buraya gelen ilk nesil büyüklerimizin hikâyelerini tam olarak anlatamadan pek çoğunu ebediyete uğurladık. Bugün Almanya’da ilk gelen neslimiz kadar avukatımız, öğretmenimiz, hemşiremiz, din görevlimiz var. Aslında işi belirleyecek olan tek başına bilgili ve eğitimli olmak değil. Burada bilgi, hikmet, marifet hepsinin temelinde de samimiyet olması gerekir. Bu topluluk bilgi, hikmet, marifet ve samimiyetle bu işin ciddiyetini anlar ve bu işe sarılırsa, ben inanıyorum ki, geleceğimiz dünden daha aydınlık olacaktır.”

Öğrenci evlerinin, buradaki kurumlara sahip çıkacak insan kaynağı açısından önemli olduğuna vurgu yapan Türkmen, “Öğrenci evlerimiz gün geçtikçe sayıları artarak hizmetlerine devam ediyor. Öğrenci evleri konseptine geç kalınmış olsa da, iyi çalışmalar yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

+49 – KÖLN

HABERE YORUM KAT