3G kuralı: ne zaman ve nerede teste ihtiyacınız var?

3G kuralı: ne zaman ve nerede teste ihtiyacınız var?

Bavyera'da Pazartesi gününden bu yana yeni korona kuralları yürürlükte. Ayrıca aşısız kişiler için zorunlu bir test vardır. Test tam olarak nerede gereklidir ve istisnalar nelerdir?

Almanya genelinde korona salgınıyla mücadele kapsamında bundan böyle 3G kuralı geçerli olacak. Şu ana kadar kısıtlamalarda baz olarak alınan insidans değeri uygulaması son buldu.

Kamusal alanda restoran, tiyatro, sinema gibi iç mekânlar ile stadyum ve konser gibi etkinliklere ancak aşı yaptıranlar, hastalığa yakalanıp iyileşenler veya negatif test ibraz edenler girebilecek

Altı yaşın altındaki çocuklar ve okul çocukları gibi aşılanmış ve nekahat dönemindeki kişiler de hala büyük ölçüde testten muaftır .Henüz okula başlamamış olan altı veya yedi yaşındaki çocuklar için de test zorunluluğu bulunmamaktadır . İnsidans 35'in üzerinde sabitse, diğer herkesin aşağıdakiler için negatif bir teste ihtiyacı vardır:

- kapalı salonlardaki etkinliklere katılım (kamu ve özel etkinlikler)

- kapalı yemek servisine erişim

- hastane ziyareti

- kapalı odalarda  (ör. kuaför, manikür, masajlar)

- belirli eğlence tesislerinin kapalı alanlarına erişim

- kapalı alanlarda spor yapmak

- ve konaklama . Varışta ve her ek 72 saatte bir test sertifikası gereklidir.

Pazartesi gününden itibaren aşısız kişiler, yaşlılık ve huzurevlerinde hasta ziyareti yapabilmek için insidans 35'in altında olsa bile test sertifikasına ihtiyaç duymaktadır .

Hızlı bir test maksimum 24 saatlik ve bir PCR testi maksimum 48 saatlik olabilir. Yerinde gerçekleştirilen ve ardından 24 saat boyunca uygulanan kendi kendine testler de mümkündür.

 

HABERE YORUM KAT