'30 milyon TL aldı' demişti... TİP gazeteci Bahar Feyzan'ı dava ediyor

'30 milyon TL aldı' demişti... TİP gazeteci Bahar Feyzan'ı dava ediyor

Gazeteci Bahar Feyzan'ın Türkiye İşçi Partisi'nin (TİP) genel seçimde CHP'den 30 milyon TL aldığı iddiasının ardından TİP, Feyzan ve iddiayı yayan kişilere tazminat davası açacağını açıkladı.

Gazeteci Bahar Feyzan, kendi internet sitesinde yayımladığı yazısında, TİP'in lideri Erkan Baş'ın "Türkiye ve dünyanın yüzde 99’unun işçi olduğunu savunduğunu ve 'Varlık sebebimiz, eşit yurttaş olarak yaşayacağımız bir ülke ve dünya hayali için mücadele ettiğini" ifade etmiş, ancak seçim yoluna CHP'den aldığı 30 milyon TL sermaye ile çıktığını öne sürmüştü.

Bugün TİP tarafından yapılan "Zorunlu Açıklama" başlıklı açıklamada, Feyzan'ın bu iftira nedeniyle hukuki yollara başvurulacağı ve maddi tazminat davası açılacağı belirtti. Ayrıca elde edilecek tazminatın tamamının depremzedelere yardım amacıyla kullanılacağı da vurguladı.

TİP açıklamasında, "TİP’in merkezi seçim bütçesi, düzen partilerinin bir ilçe örgütünün bütçesinden dahi düşüktür. Bu dava vesilesiyle yalnızca emekçilerin katkılarıyla oluşturduğumuz seçim bütçemiz hakkındaki iftirayı ortadan kaldırmakla kalınmayacak; halkın parasının aktarıldığı kimi partilerin gereksiz harcamalarıyla hangi 'gazetecilerin', reklamcıların veya araştırmacıların da zengin edildiği anlaşılacaktır" dedi.

Gazeteci Feyzan ise TİP'in açıklamasını alıntılayarak sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "TİP adlı partinin hukuki haklarını kullanması sonuna kadar meşrudur. Bu vesileyle partinin bütün hesapları detaylı olarak açılmış olur ve seçim süreci yapılan tüm harcamaların hesabını görmüş oluruz. Ben varım!" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT