30 milyon avroluk maske dolandırıcılığı

30 milyon avroluk maske dolandırıcılığı

Fransa’da internet üzerinden gerçekleştirilmesi planlanan 30 milyon avroluk maske dolandırıcılığı polis tarafından engellendi. Gerçekte olmayan maskelerin satışının yapıldığı ve vatandaşın dolandırılmak üzere satışın engellendiği aktarıldı.

PARİS - Fransa İçişleri Bakanı Christophe Castaner, düzenlediği basın toplantısında polis ve jandarma teşkilatlarının tıbbi malzeme kaçakçılığıyla mücadelede gösterdiği çabayı överek 30 milyon avro değerinde internet üzerinden gerçekleştirilmesi planlanan dolandırıcılığın engellendiğini duyurdu.

"Bu iğrenç sahtekarlık ve dolandırıcılığı kınıyorum"

Fransa, Covid-19 krizinin başladığı andan bu yana, maske hırsızlığı başta olmak üzere, karaborsa maske satışları ve internet üzerinden satışa sunulan hayali maske satışı yolsuzluklarıyla baş etmeye çalışıyor. Ülke, koronavirüs (Covid-19) salgınıyla mücadele halindeyken, yapılan ve yapılmaya çalışılan sahtekarlık ve dolandırıcılıkların, kabul edilemeyeceğini söylenen Castaner, “Bu iğrenç sahtekarlık ve dolandırıcılığı kınıyorum“ ifadelerini kullandı.

Nisan ayı sonunda polis ve jandarma ekipleri tarafından 438 bin maske ele geçirilerek yaklaşık 363 yasal işlemde bulunulduğunu belirten Bakan, gerçekte olmayan 5.7 milyon maskenin internet üzerinden satışının yapılmak üzere tespit edilip engellendiğini açıkladı.

Yeni tip koronavirüs salgınında dezenfektan ve tıbbi maske ihtiyacını fırsata çevirmek isteyenlere karşı dikkatli olunması çağrısında bulunuldu.

HABERE YORUM KAT