249 mülteci boğulmaktan son anda kurtarıldı

249 mülteci boğulmaktan son anda kurtarıldı

Sınır Tanımayan Doktorlar yardım kuruluşuna ait gemi, 249 mülteciyi boğulmaktan son anda kurtardı.

Akdeniz'in dalgaları arasında tehlike dolu bir yolculuk yapmaya çalışan 249 mülteci, kendi inşa ettikleri teknelere ve derme çatma ahşap bir mavnaya tıkıştırılmış halde bulundu. Sığınmacılar, Sınır Tanımayan Doktorlar yardım kuruluşuna ait bir gemi tarafından son anda kurtarıldılar.

İMDAT ÇAĞRISI

Erkekler, kadınlar ve çocuklar, Libya kıyılarından İtalya'ya doğru tehlikeli bir geçiş yapmak üzere yola çıkmışlardı. Ancak, kullandıkları botlarla ilerleyemediler ve Kuzey Afrika kıyılarından çok uzak olmayan bir noktada imdat çağrısı yapmak zorunda kaldılar.

Neyse ki, Libya kurtarma merkezi aracılığıyla Sınır Tanımayan Doktorlar'a ait bir kurtarma gemisi olan "Geo Barents"e ulaştılar. İtalyan yetkililerle koordine edilen bir görevle, gemi, 7211 beygir gücündeki reviri ve helikopter pistiyle donatılmıştı ve 77 metrelik boyuyla kazazedelere doğru yola çıktı.

Kurtarma operasyonu sırasında, gemi önce fiberglas bir tekneden 28 yolcuyu kurtardı, ardından da ahşap mavnadan 146 mülteciyi aldı. Ancak dramatik anlar henüz bitmemişti. İkinci fiberglas tekneden 16 Mart gecesi 75 erkek, kadın ve çocuğun kurtarılması, can yeleği olmaması ve teknelerin aşırı yüklü olması nedeniyle son derece zorlu geçti.

Bu dramatik kurtarma operasyonunda, kazazedelerin can yelekleri olmaması ve teknelerin aşırı yüklü olması nedeniyle yaşam savaşı verildi. Ancak, "Geo Barents" gemisi mürettebatının hızlı müdahalesi sayesinde, herkesin kurtarıldığı belirtildi.

ARTI49

HABERE YORUM KAT