2023 Süpermarket değişiklikleri : Dönüşüm, yeni etiket ve yeniden kullanılabilirlik...

2023 Süpermarket değişiklikleri : Dönüşüm, yeni etiket ve yeniden kullanılabilirlik...

2023 yılı ile birlikte indirimci süpermarketlerde müşteriler için pek çok yenilik olacak.

Alışverişe gittiğinizde market raflarında çok sayıda etiketle karşılaşacaksınız. Müşteriler için hangi etiketlere güvenebilecekleri ve bunların arkasında tam olarak ne olduğu her zaman net değil. Bu domuz eti ile değişmek üzere. Hali hazırda var olan ve hükümet dışı hayvan refahı etiketinden sonra artık domuz eti için zorunlu bir hayvancılık etiketi var.

Tüketiciler için daha fazla şeffaflık yaratmalı ve etin menşeini açıklaması gerekiyor. Federal Tarım Bakanı Cem Özdemir  hayvancılık etiketini başlattı. Etiket müşteriyi hayvanın nasıl tutulduğu konusunda bilgilendirmeli.

2023'ten itibaren restoranlar ve teslimat hizmetleri için yeni yeniden kullanılabilir ambalajlar

Diğer bir kapsayıcı değişiklik, teslimat hizmetleri, yemek hizmetleri ve restoranlar için ürünlerin iade edilmesi zorunluluğu. 1 Ocak 2023'ten itibaren, tek kullanımlık ambalajlara ek olarak yeniden kullanılabilir kaplar sunmakla yükümlüsünüz. Bu düzenleme, sipariş edilen yemekler ve içecekler ile paket yiyecekler için geçerli.

En fazla beş çalışanı olan ve satış alanı 80 metrekareye kadar olan küçük işletmeler bu kuralın dışındadır. Bu, örneğin daha küçük paket servisler için geçerlidir. Ancak sipariş edilen yiyeceklerin yanlarında getirdikleri kaplara da doldurulabileceğini müşterilerine belirtmelidirler.

2023'te süpermarketlerdeki değişiklikler: Büyük Aldi dönüşümü 

2023'te Aldi Nord'daki müşteriler için muhtemelen büyük değişiklikler olacak. İndirim zinciri , gelecek yılın sonuna kadar kapsamlı bir şube yenileme planlıyor . Aldi'nin değişen mağaza yapısının yanı sıra taze ürünlere de odaklanması gerekiyor. Hedef, “1 numaralı taze gıda indirimcisi” olmak.

Süpermarketler 2023'te sürdürülebilirliğe giderek daha fazla odaklanıyor

Tüm yeniliklerde hemen göze çarpan şey: Süpermarketler ve indirimciler, alışverişi daha sürdürülebilir hale getirmek için giderek daha fazla çaba harcıyor. İster yeniden kullanılabilir kaplar olsun, ister kağıtsız olsun, gıda endüstrisi de sürekli gelişiyor.

Federal hükümetin hayvancılık etiketi ile geleceğin beslenmesine yönelik küçük ama daha ileri bir adım atıldı. 

Sürdürülebilirlik anlamında her yenileme müşteri tarafından kabul görmemekte. DPA , şu anda çok az tüketicinin elektronik atıkları süpermarketlere teslim etme fırsatını kullandığını bildiriyor. Alman Çevre Yardımı, perakendecileri sunulan ürünlere daha fazla dikkat çekme ve tüketici dostu hale getirme görevi olarak görüyor

Fotoğraf:AA

HABERE YORUM KAT