2 kere oy kullanan gurbetçi gözaltına alındı

2 kere oy kullanan gurbetçi gözaltına alındı

Belçika'da yaşayan bir gurbetçi, hem Brüksel Başkonsolosluğu seçim merkezinde hem de İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda oy kullandığına ilişkin fotoğrafları sosyal medya hesabından paylaşmasının ardından gözaltına alındı.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Sadi Güven, sosyal medyada mükerrer oy kullandığı iddia edilen bir kadının gözaltına alındığını açıkladı. Güven, "Aynı isimle farklı kimlikleri taşıyan kişiler olduğunu gördük" ifadesini kullandı.

2 kere oy kullandı

YSK Başkanı Güven: Herkes ancak 1 kere oy kullanabilir

YSK Başkanı Sadi Güven'in açıklaması şöyle:

"Dün itibariyle sosyal medyada bir haber dolaştı. Belçika’da bir vatandaşımızın oy kullandıktan sonra İzmir’de Adnan Menderes Havalimanı'nda da oy kullandığına yönelik fotoğraf vardı. Aynı isimle farklı kimlikleri taşıyan kişiler olduğunu gördük. Ancak aynı şahsın fotoğrafını paylaştığını görünce bunu savcılıkla paylaştık. İlgili şahıs gözaltına alındı, tahkikat devam ediyor. Her türlü yolsuzluğun karşısında olacağız. Yasa 5 yıla kadar hapis cezası ön görüyor. Başkasına ait kimliklerle oy kullanan şahıslara 5 yıl hapis cezası var çok açık. Dün de bu kişiyle ilgili ihbarda bulunduk."

264664.jpg

Ne olmuştu?

24 Haziran seçimleri için bir kişinin, hem Belçika hem de İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda oy kullandığı iddia edildi.

Belçika'da yaşayan Şengül Erdoğan isimli AKP seçmeni, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda hem Brüksel Başkonsolosluğu seçim merkezinde hem de İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda oy kullandığına ilişkin fotoğraflar paylaşmıştı.

Fotoğrafların altına yazılan yorumlarda 2 kere oy kullandığı hatırlatılan Erdoğan, "Olsun o kadar da arkadaşım" "Demek ki oluyormuş" "Olmayacak diye bir şey yok" şeklinde cevap verdi.

Çifte oy kullandığını iddia eden Erdoğan, "Maşallah komşum, oyları çifter çifter kullandın bu herkese nasip olmaz" diye yazılan bir yoruma da, "Bu seferlik öyle oldu" diye cevap verdi.

ekran-resmi-2018-06-20-08.49.21-001.pngekran-resmi-2018-06-20-08.48.51-001.png

HABERE YORUM KAT