2. Kadir Şeker olayında yeni gelişme! Tolga Daşkıran hakkında karar verildi

2. Kadir Şeker olayında yeni gelişme! Tolga Daşkıran hakkında karar verildi

Eskişehir'de, eşi ve kızını sokak ortasında bıçaklayan Afgan Abdulkadir Ahmadi'yi (62), engel olmaya çalışırken çıkan arbedede sırtından bıçakla yaraladığı iddiasıyla tutuklanan Tolga Daşkıran (19) hakkında tahliye kararı verildi.

Eskişehir'de eşi Shannaz Nazari ve kızı Nasimgül Ahmadi'yi sokak ortasında bıçaklayan Afganistan uyruklu Abdulkadir Ahmadi'ye engel olmaya çalışırken çıkan arbedede onu sırtından bıçakla yaralayan Tolga Daşkıran'nın (19) avukatının yaptığı itiraz kabul edildi, Daşkıran tahliye edildi. Daşkıran, “Amacım bir kadının hayatını kurtarmaktı. Böyle olsun kesinlikle kimse istemez. Herkes izliyordu, ben arkadaşımla müdahalede bulunmak istedim." ifadelerini kullandı. Olay, akıllara Kadir Şeker vakasını getirmişti. Şeker, Konya'da sevgilisini dövdüğünü düşündüğü kişiyi engellemek isterken ölümüne neden olmuş ve 12 yıl 6 ay hapisle cezalandırılmıştı.
 

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yapılan yazılı açıklamada, tutuklu Tolga Daşkıran’ın avukatının yaptığı itirazın kabul edildiğini belirtildi. Açıklamada, olayın meşru müdafaa hükümleri çerçevesinde değerlendirildiği kaydedilerek, “Şüpheli Tolga Daşkıran avukatının tutukluluk haline yaptığı itiraz üzerine inceleme yapan mahkeme şüpheli Tolga Taşkıranın üzerine atılı eylemi kendisi ve başkasının hayatına yönelik vuku bulan haksız bir saldırıyı def etmek kastı ile işlediği hususunda ciddi deliller bulunduğundan meşru müdafaa hükümleri çerçevesinde bu aşamada yurt dışına çıkış yasağı adli kontrol tedbiri uygulanarak tahliyesine karar verilmiş olup yargılamasının tutuksuz yapılacağına karar verilmiştir” denildi.

CEZAEVİNDEN ÇIKIP, ANNESİNE SARILDI

Eskişehir H Tipi Kapalı Cezaevi’nde işlemleri tamamlanan Daşkıran, tutuksuz yargılanmak üzere serbest kalınca kendisini bekleyen annesine sarıldı. Anne Nazire Kurt, gözyaşı dökerek "Annem, kurban olurum sana" dedi. Annesine sarılan Daşkıran da ağladı.

'AMACIM BİR KADININ HAYATINI KURTARMAKTI'

Cezaevi kapısında bekleyen diğer yakınlarına da sarılan Tolga Daşkıran, tahliye olduğu için çok mutlu olduğunu söyledi. Daşkıran, “Amacım bir kadının hayatını kurtarmaktı. Böyle olsun kesinlikle kimse istemez. Herkes izliyordu, ben arkadaşımla müdahalede bulunmak istedim. Çok mutluyum, tahliye kararı veren Türk adaletine çok teşekkür ederim” dedi.

Anne Nazire Kurt ise oğlunun kadınlar için savaştığını belirterek, “Oğlumun tahliyesi nedeniyle çok mutluyum. Allah kimseye bunu yaşatmasın, herkesin yardımcısı olsun. Benim oğlum gurur duyulacak bir şey yaptı. Can için koştu. Bir kadın için savaştı. Savaşımızı kazandık. İnşallah o kadında kurtulsun, inan ölmesini istemem. Ben kadın şiddetine çok karşıyım. Benim oğlum gerekeni yaptı. Üç can için mücadele verdi. Asla bir daha buraları görmeyelim. Hiç kimsenin buralara gelmesini istemem. Anne için çok zor” diye konuştu.

Ailenin avukatı Muhammed Serkan İleli de yargı sürecinin devam ettiğini anlatarak, “Sulh ceza hakimliği kararıyla Tolga bugün tahliye oldu. Mutluyuz, ailesi de mutlu. Çok fazla seveni varmış, onu da görmüş olduk. Yargı süreci hala devam ediyor. Kadına şiddete her zaman karşıyız. Tolga da buna karşıydı. Sürecin takipçisi olacağız” dedi.

Tolga Daşkıran, ailesiyle birlikte cezaevinden ayrılarak evine döndü. 

HABERE YORUM KAT