18 yaşında Maraş'tan gelip Almanya'nın parmakla gösterilen iş insanları arasına girdi

18 yaşında Maraş'tan gelip Almanya'nın parmakla gösterilen iş insanları arasına girdi

Ali Bolat büyük göç sırasında 18 yaşındaydı. Yıllarca işçi olarak çalıştığı Almanya'da bugün parmakla gösterilen iş insanları arasında. Mermer işçiliğinden, ustalığına ve nihayetinde kendi işinin patronu olmaya. İşte Ali Bolat'ın hikayesi...

Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesine bağlı Yeşildere Köyü’nde doğan Ali Bolat, yıllarca işçi olarak çalıştığı Almanya’da mermer ve doğal taşlar sektöründe faaliyet gösteren Bolat Natursteine firmasıyla zirveye yükseldi. ,

18 yaşında işçi ailesi mensubu olarak geldiği Almanya’da, 6 bin metrekarelik alana kurulu işletmesiyle fark yarattı.


1978 yılında Almanya'ya ilk geldiğinde Almanca bilmediği ve bir mesleği olmadığı için büyük sıkıntılar yaşayan Bolat temizlik ve inşaat işlerinde çalıştı.

Bir sene sonrasında bir mermer şirketince yardımcı işçi olarak çalışmaya başlayan Bolat bir süre sonra usta oldu, 5 yıl sonra da kendi işini kurdu.

İKİ OĞLUYLA BİRLİKTE ÇALIŞIYOR

Bolat ''Bir oğlum inşaat mühendisi diğeri ise yanımda meslek yaparak yetişti ve mermer yüksek okulu bitirip mermer teknisyeni ve mermer bilim adamı oldu. İkisinin de çalışmalarımıza çok büyük katkıları ve yardımları dokunuyor. Ben her şeyi kendi kendime öğrenirken, oğullarım yüksek okulları bitirerek mesleğimizin ustaları oldular. Benim yaşadığım zorlukları onların yaşamaması için, elimden geleni yaptım ve hala yapıyorum.'' ifadelerini kullandı.

KRİZLERDEN GÜÇLENEREK ÇIKTI

Birçok firma kapanırken kendi firmasını büyütmesini ''Bazı firmaların batmasını fırsata çevirdik. 2001 yılında tüm dünyayı etkileyen krizde iflas eden Kohlmann firmasını satın alarak iş hacmimizi büyüttük. 1993 yılında kurduğum Bolat Naturstein firmasında, 1996 yılına kadar başka mermer şirketlerinin projelerinde uygulama yaptım. Müşteriden gelen talep üzerine malzemeyi de kendimiz temin etmeye başladık. Yani mermer alıp satma ve uygulamayı birlikte yürütmeye başladık’’ İfadeleriyle anlattı.

ALTIN TAVSİYE 

Başarı için en önemli faktör dürüstlük olduğunu söyleyen Bolat ‘’Kısa vadede belki üçkağıtçılıkla kazanıp bir yerlere gelebilirsiniz ama kalıcı başarı sadece dürüst olmakla mümkün.’’ İfadelerini kullandı.

Gençlere iş alanında başarılı olmak için bildikleri işleri yapmanın önemli olduğunu risk alırken bildikleri işlerde risk almaları ve piyasada kalıcı olmak için çalışmaları gerektiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT