15 Temmuz’da Başkonsolos Erkan Öner: “Sözde değil özde dayanışma istiyoruz“

15 Temmuz’da Başkonsolos Erkan Öner: “Sözde değil özde dayanışma istiyoruz“

Stuttgart Başkonsolosu Erkan Öner “Batı bu sinsi örgütün gerçek yüzünü görmekte gecikti. Tehlikeye karşı Batı’yı uyarma devam ediyoruz” dedi.

T.C. Dışişleri Bakanlığı temsilcilikleri tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla  dünyanın dört bir yanında  anma ve bilgilendirme faaliyetleri düzenlendi.

Almanya’da da Stuttgart Başkonsolosluğu’nda düzenlenen tören öncesi Stuttgart Başkonsolosu Erkan Öner basın mensuplarıyla bir araya geldi. Gazetecileri makamında ağırlayan Başkonsolos Öner “Batılı ülkeler, bu sinsi örgütün gerçek yüzünü görmekte maalesef çok gecikti, bir bölümü ise bununla yüzleşmeyi hesapları gereği bugüne kadar gerekli veya uygun görmedi” diye konuştu.

+49’un da sorularını yanıtlayan Öner, “FETÖ’nün halen 160 ülkede faaliyetlerine devam ettiğini” belirterek, bulundukları ülkelerde sessiz ve derinden o ülkelerin anayasalarına karşı çalışmalar yürüttükleri yolunda uyarılarda bulunmaya devam ettiklerini kaydetti. 

Öner “Bugüne dek devlet nezdinde yabancı ülkelere 16 bin girişimde bulunuldu. İşbirliği yapan ülkeler oldu. Ancak bugüne kadar birçok bilgi ve belge sunulmasına ve talep iletilmesine rağmen ne yazık ki, Almanya ve ABD’de istenen mesafeyi kat edemedik” dedi.

Diğer taraftan Başkonsolosluk personelinin yanı sıra, bölgedeki Türk sivil toplum kuruluşlarının başkan ve temsilcileri, basın mensupları ve davetlilerin katıldığı törende konuşan Erkan Öner’in aktardıklarından satırbaşları şöyle:

ESKİDEN EĞİTİMİ, ŞİMDİ MÜLTECİLERİ 

“Türkiye’de yurtiçinde sürdürülen mücadele kapsamında sıkışan terör örgütü, haliyle yurtdışı faaliyetlerine ağırlık vermeye başlamıştır. 

Eğitim hareketi, dinler arası hoşgörü, mültecilere destek veya yardım kuruluşu vb. kisveler ve faaliyetler altında masumane gözükmeye çalışan örgüt, yurtdışında etkin olmaya ve sempati toplamaya yoğunlaşmıştır. 

Bu hususun kendileri için de yarattığı veya ileride yaratabileceği tehditler bakımından yabancı muhataplarımızı bilgilendiriyor ve kendilerine dostane uyarılarımızı yapıyoruz.

Tabii, şu bir gerçek ki, özellikle pek çok Batılı ülke, bu sinsi örgütün gerçek yüzünü görmekte maalesef çok gecikti, bir bölümü ise bununla yüzleşmeyi hesapları gereği bugüne kadar gerekli veya uygun görmedi.   

GÜVENLİK RİSKİ

FETÖ’nün faaliyet gösterdiği diğer ülkeler bakımından da güvenlik riski oluşturduğu gerçeğini, esenliğini istediğimiz tüm ülkelerin, ileride kendileri de bu beladan zarar görmeden tüm çıplaklığıyla anlamalarını diliyoruz. Devletimiz bu tehdidin anlaşılmasına yardımcı olmak için her düzeyde çalışıyor, yabancı muhatapları da bu hususta ikaz ediyor.   

Neticede, isteğimiz husus, sözde değil özde gösterilen empati ve dayanışmadır. Türkiye'ye karşı yapılacak olumlu, yapıcı, dürüst siyaset esasen ortak menfaate hizmet edecektir.  

Biz, bunun böyle bilinmesini isteriz, bunu da muhataplarımıza söylemeye devam ederiz. Bununla birlikte, şartlar ne olursa olsun, ülkemiz kendi iç ve dış güvenliğiyle ilgili tedbirleri almaktadır, bundan kimsenin şüphesi olmasın. Çok şükür bunu yapacak imkân ve kabiliyetlerimiz de gün geçtikçe artmaktadır. 

Diğer yandan, yeni nesil bir terör örgütü olarak nitelendirilebilecek FETÖ’nün siyasi ve ekonomik emelleri bulunan bir örgütsel yapı olduğu uluslararası planda esasen yavaş da olsa anlaşılmaya başlanmıştır. 

Üçüncü ülkelerde FETÖ’ye karşı oluşan farkındalık, bazı ülkeler tarafından bu unsurların faaliyetlerinin yakından izlenmesi ve soruşturulması sonucunu doğurmuştur. Çeşitli ülkelerde FETÖ iltisaklı oluşumların giriştikleri gayrikanuni işlemler ortaya çıkartılmıştır. Bu kapsamda, 20’den fazla ülkeden 120’den fazla FETÖ mensubunun Türkiye’ye sınır dışı edilmesi de sağlanmıştır.

TERÖR ODAKLARINA PRİM YOK

Varlığıyla iftihar ettiğimiz Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni, kahraman Atalarımız 97 yıl önce Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde nice fedakârlıklarla, inançla ve elbirliğiyle işgalci güçlere karşı gerçek bir kurtuluş mücadelesinin ardından zaferle kurdular. Şanlı tarihimiz, yolumuzu aydınlatan ışıktır. 15 Temmuz gecesi de Türk milleti, şanlı tarihinden aldığı güçle, başkalarının maşası olan, devletimizin ve demokratik düzenimizin temellerini hedef almak isteyen terör odaklarına ve yandaşlarına asla prim vermeyeceğini, bağımsızlığına, devletine, bayrağına ve demokrasiye sahip çıkacağını dosta, düşmana güçlü bir şekilde göstermiştir. 

PARAVAN OLUŞUMLAR ORTADAN KALDIRILDI

Geçtiğimiz dört yıl içerisinde devletimizin temel önceliklerinden birini yurt içinde ve yurt dışında FETÖ’yle mücadele oluşturmuştur. Yurtiçinde, öncelikle 15 Temmuz sorumlularının adalet önünde hesap vermeleri sağlanmış, ayrıca, FETÖ’nün devlet kurumları içerisindeki örgütsel yapılanması deşifre edilmiş, mensupları hakkında idari ve adli süreçler başlatılmıştır. Ayrıca, FETÖ’nün devlet kurumları dışında kalıp eğitimden medyaya ve finans sektörüne uzanan ve ekonominin tüm alanlarına yayılan paravan oluşumları da ortadan kaldırılmıştır.”

Güncellenen ve yeni kareler eklenen “Güçlü Milli İrade” temalı fotoğraf sergisinin açıldığı programda ziyaretçiler için bir anı defteri de açık tutuldu. Törenin bitiminde 15 Temmuz 2016 darbe girişimi gecesiyle ilgili video gösterimi de sunuldu.

Almanya’da da konsoloslukların yanı sıra sivil toplum örgütleri de darbe girişimini kınayan programlar sundu. 

+49 – STUTTGART

Kapak Foto: meslek-bw.de

HABERE YORUM KAT