100 Euro'luk çocuk ikramiyesi: Kimler, ne zaman yararlanabilecek ?

100 Euro'luk çocuk ikramiyesi: Kimler, ne zaman yararlanabilecek ?

Almanya'da ailelere, çocuk başına 100 euro olarak yapılacak yardımla ilgili tüm merak edilenler...

Federal hükümet tarafından vatandaşlar için enerji ve akaryakıt fiyatlarındaki keskin artışı telafi etmek için kararlaştırılan yardım paketlerinin bir parçası olarak bir çocuk ikramiyesi de planlanıyor. 

İşte konu hakkında tüm merak edilenler:

Ne kadar ödenecek?

Çocuk başına toplu olarak 100 Euro ödenecektir.

Hibeyi kim alıyor?

Yardım paketinden alınan ikramiye, Temmuz 2022'de çocuk parası almaya hak kazanan tüm çocuk parası hakkına sahip olanlara ödenecektir. Çocuk parası için de geçerli olan hükümler esas olarak çocuk ikramiyesi için de geçerlidir. Bu, çocuk ikramiyesi için uygunluk gereklilikleri açısından çocuk parasına kıyasla özel bir özelliğin olmadığı anlamına geliyor.

Ödeme talep edilmeli mi?

Çocuk bonusu için başvuruda bulunulması gerekmez. Genellikle sorumlu aile yardımları dairesi tarafından otomatik olarak ödenir. Ne çocuk parası ne de ikramiye belirlenmemiş ve ödenmemiş yeni doğanlar için, çocuk parası için Federal İş Kurumu'nun (BA) yerel aile yardım dairesine yazılı bir başvuru yeterlidir. Bu yıl doğmuş veya doğacak olan çocuklar da sübvansiyon hakkına sahiptir. BA, internet sitesinde aileleri şu şekilde bilgilendiriyor : "2022 yılında yeni doğan çocuğunuz için çocuk parası başvurusunda bulunduysanız, çocuk ikramiyesi size 2022'de otomatik olarak ödenecektir. Bazı durumlarda, yeni doğan çocuklar için çocuk parası ve çocuk ikramiyesi ödenecektir. birlikte ödendi." Ayrıca çocuk parası için çevrimiçi başvuruda bulunabilirsiniz.

Para ne zaman yatacak?

Mevcut bilgi birikimine göre çocuk ikramiyesinin ödeme tarihi Temmuz 2022'dir. Para, genellikle çocuk parası ile birlikte değil, aile kasası aracılığıyla bir kerelik ödeme şeklinde aktarılmalıdır. RTL'ye yer alan habere göre, Temmuz ayındaki normal çocuk parası ödemesinden birkaç gün sonra yapılacaktır. Çocuk bonusunun hesapta ne zaman olduğu, çocuk parası numarasının son hanesine bağlıdır:

5 Temmuz'da son rakam 0
6 Temmuz'da son rakam 1
7 Temmuz'da son rakam 2
8 Temmuz'da son rakam 3
11 Temmuz'da son rakam 4
12 Temmuz'da son rakam 5
13 Temmuz'da son hane 6
15 Temmuz'da son rakam 7
18 Temmuz'da son rakam 8
19 Temmuz'da son rakam 9

Anne babanın geliri çocuk ikramiyesinin ödenmesinde rol oynar mı?

Hayır

Fakat?

2022 çocuk ikramiyesi de vergiye tabi geliri temsil etmese de, çocuk parası gibi vergi beyannamesinin çocuk ekine girilmelidir. Çünkü gelir vergisi matrahında çocuk ikramiyesi, vergi dairesi tarafından alt vergi matrahında çocuk parası ile birlikte dikkate alınır. Mümkünse, en çok kazananlar yardım paketinin bu kısmından çok az yararlanmalı veya hiç yararlanmamalıdır.

HABERE YORUM KAT