Yüz binlerce emekli yararlanacak... Vergi ödemek zorunda kalmayacaksınız

Yüz binlerce emekli yararlanacak... Vergi ödemek zorunda kalmayacaksınız

Enflasyonu telafi etmek amacıyla, vergiden muaf temel ödenek artırılacak. Yıllık geliri 11.604 Euro'nun altında olanlar artık vergi ödemek zorunda kalmayacak. Bu artıştan yüz binlerce emekli yararlanacak.

Yaklaşık 244,000 emekli bu yıl artık vergi ödemek zorunda kalmayacak çünkü temel vergiden muaf ödenekteki artıştan yararlanacaklar. Bu açıklama Federal Maliye Bakanlığı sözcüsü tarafından bir soru önergesine cevaben yapıldı. Ancak aynı zamanda, Temmuz ayında yapılacak emekli maaşı artışı nedeniyle 114.000 emekli de yeni vergi mükellefi olarak eklenecek.

Federal Maliye Bakanlığı sözcüs, "Hepsi birlikte ele alındığında, 2024 yılında 'emeklilik geliri olan vergi mükellefleri' kategorisinde yaklaşık 6.3 milyon kişi kalacaktır" dedi. Almanya'da toplamda yaklaşık 21 milyon emekli bulunuyor.

KOALİSYON HÜKÜMETİ TARTIŞIYOR

Vergiden muaf temel ödenek tüm vergi mükellefleri için geçerlidir ve vergi ödenmesi gerekmeyen yıllık gelirdir. Enflasyonu telafi etmek amacıyla yılbaşında 696 Euro arttırılarak 11.604 Euro'ya yükseltildi. Maliye Bakanı Christian Lindner, geriye dönük daha büyük bir artış hedefliyor. Bu durum şu anda trafik ışığı koalisyonu koalisyonu içinde hala tartışılıyor. Sözcüye göre, Maliye Bakanlığı'nın rakamlarında bu henüz dikkate alınmadı.

Almanya'da emekli maaşları 1 Temmuz'da yüzde 4.57 oranında artacak. Emekli maaşlarının vergilendirilmesi 2004 yılında yapılan bir reformla yeniden düzenlenmişti. Emekli maaşının giderek daha fazla bir kısmı vergiye tabi olurken, çalışma aşamasındaki katkılar vergiden muaf olacak. Emekliliğin başlangıcı ne kadar geç olursa, emeklilik gelirinin vergilendirilebilir kısmı da o kadar yüksek olacak. Bu nedenle birçok emekli maaşı, emeklilerin başka geliri yoksa vergiden muaf kalıyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT