Yaz saati uygulaması bu gece başlıyor, nelere dikkat etmelisiniz

Yaz saati uygulaması bu gece başlıyor, nelere dikkat etmelisiniz

Almanya'da yaz saati uygulamasının bu gece başlamasıyla sürücüleri daha karanlık sabahlar bekliyor. Sabahları daha karanlık olması belli başlı kazalar meydana getirebilir. İşte sürücülerin dikkat etmesi gerekenler...

Yaz saati uygulamasının başlamasıyla birlikte, sürücülerin ve tüm yol kullanıcılarının dikkat etmesi gereken bazı önemli değişiklikler mevcut. Saatlerin bir saat ileri alınması, sabahları aniden karanlık bir ortam yaratacak ve bu da özellikle otomobil sürücüleri için riskleri artırıyor.

Vücudun saat değişikliğine uyum sağlaması zaman alabilir ve bu süreçte uyku düzeniniz bozulabilir. Yorgunluk ve dikkat dağınıklığı, trafik kazalarının artmasına neden olabilir. Eğer saat değişikliğinden etkileniyorsanız, uzun yolculuklara çıkmadan önce ekstra mola vermek veya mümkünse bu dönemde uzun yolculuklardan kaçınmak önemlidir.

ÇOCUKLAR İÇİN DAHA ÇOK DİKKAT

Saatlerin ileri alınmasıyla sabahları hava normalden daha karanlık olacak. Bu durum, özellikle okula giden çocuklar için ekstra dikkat gerektiriyor. Çocuklar yorgun olabilir ve trafik ışıklarına dikkat etmeyebilirler, bu yüzden sürücülerin sabah saatlerinde ekstra dikkatli olmaları gerekiyor.

HAYVANLARA DİKKAT EDİLMELİ

Yaban hayvanları özellikle geyikler ve karacalar, saat değişikliklerini tanımazlar ve kendi iç saatlerine göre hareket ederler. Yaz saati uygulamasıyla birlikte sabah trafiği alacakaranlık dönemine denk gelmeye başlıyor. Bu, özellikle köy yollarında sıkça seyahat eden sürücüler için artan bir risk anlamına geliyor.

Alacakaranlıkta ve belirsiz orman kenarları boyunca uzanan yollarda sürücülerin son derece dikkatli olmaları ve hızlarını azaltmaları gerekiyor. Yol kenarında av hayvanları görüldüğünde, diğer hayvanların da yakında olabileceği ihtimaline karşı yavaş sürmek önemli.

Eğer yolda bir hayvanla karşılaşırsanız, arkadan gelen bir araç yoksa yavaşlayın, uzun farları kapatın ve kornaya basın. Ani bir hayvan geçişi durumunda, kaçınma manevralarından kaçınarak fren yapın ve direksiyonu sıkıca tutun.

Sürücülerin, yaban hayatı geçişine dair işaretlerin bulunduğu bölgelerde ve işaretsiz alanlarda da dikkatli olmaları önem taşımakta.

ARTI49

HABERE YORUM KAT