Yaz havaları geri dönüyor ancak yağışlarla

Yaz havaları geri dönüyor ancak yağışlarla

Almanya'da bu hafta da meteoroloji haritası rengarenk olacak.

Meteoroloji uzmanları, Orta Avrupa'ya yaz sıcaklarının geleceğini duyurdu. Ancak ardından yeni haftada sağanak ve gök gürültülü yağışlarla birlikte değişken ve serin havaların görüleceği de belirtildi.

Cumartesi günü sabah sisi hızla dağılacak ve özellikle güneyde bol güneş ışığı bekleniyor. Almanya'nın merkezinde güneş ve bulut karışımı bir hava hakim olurken, kuzeyde gökyüzü oldukça bulutlu olacak. Wetter.com hava durumu portalının bildirdiğine göre, kıyılarda sıcaklıklar 12 ila 19 derece arasında olacak, ülkenin geri kalanında ise en yüksek değerler güneybatıda olmak üzere 23 ila 28 dereceye kadar yükselecek.

PAZAR TATİLİNE YAZ HAVASI

Pazar günü de yaz havası devam edecek. Özellikle güneyde güneş gökyüzünden parlayacak. Diğer yerlerde, güneş ve bulutlar biraz daha serin sıcaklıklarla dönüşümlü olacak. Ancak çoğunlukla sağanak yağış olmayacak. Baltık Denizi'nde taze bir batı rüzgarı bekleniyor.

NİSAN DEĞİŞKENLİĞİ KORUYOR

Pazartesi gününden itibaren bulutlu ve değişken sağanak yağışlı hava etkisini gösterecek. Hatta yerel olarak kısa süreli sulu kar fırtınaları da görülebilir. Özellikle yüksek rakımlarda hava hissedilir derecede soğuyacak ve giderek kışa dönecek.

ARTI49

HABERE YORUM KAT