Uzmanlar uyardı, mide yanması olanlar bu içecekleri içmeli

Uzmanlar uyardı, mide yanması olanlar bu içecekleri içmeli

Almanya'da her üç kişiden birinin yaşadığı mide ağrıları, günlük yaşamı zorlaştıran en önemli sorunlardan biri olarak görülüyor. Uzmanlar mide ekşimesi ve yanmasına karşı önemli uyarılarda bulundu.

Mide ekşimesi, Almanya’da en sık karşılaşılan sağlık şikayetlerinden biri olarak biliniyor. Neredeyse her üç kişiden birinin bu rahatsız edici durumdan muzdarip olduğu belirtiliyor. Göğüs bölgesinde yanma, geğirme ve mide basıncı gibi belirtilerle kendini gösteren mide ekşimesi, mide asidinin yemek borusuna zarar vermesiyle ortaya çıkıyor.

GAZLI İÇECEKLERDEN UZAK DURULMALI

Uzmanlar, mide ekşimesi yaşayan kişilerin maden suyu gibi gazlı içeceklerden kaçınmalarını öneriyor. Gazlı içecekler midede fazla gaz birikimine ve sonucunda mide asidinin yemek borusuna kaçmasına neden olabiliyor.

Karbonik asit içeren içeceklerin asidik olduğu yaygın bir yanılgı olsa da, aslında maden suyundaki kabarcıklar çözünmüş karbondioksitten ibaret ve bu, vücut tarafından kolayca atılıyor. Ancak şeker içeren gazlı içecekler, içerdikleri şeker nedeniyle mide ekşimesine de yol açabiliyor.

Mide ekşimesi veya yanması şikayetiniz varsa, mideyi yatıştırmaya yardımcı olabilecek bazı içecekler şunlardır:

-Yüksek oranda hidrojen karbonat içeren içecekler

-Tam yağlı süt

-Yulaf ve bademli içecekler

Kronik mide ekşimesi yaşayan kişilerin, durumlarının altında yatan nedenleri ve semptomları bir doktorla görüşmeleri öneriliyor. Uzun süreli mide ekşimesi yemek borusu gibi sindirim sistemi organlarına zarar verebileceğinden, uzmanlar tarafından tıbbi bir yardım alınması öneriliyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT