Ünsal Arık, "Artık Almanya'daki Türkler oy kullanamayacak" dedi ve ekledi: "Bavulları topladım ben!"

Ünsal Arık, "Artık Almanya'daki Türkler oy kullanamayacak" dedi ve ekledi: "Bavulları topladım ben!"

Avrupa Boks Şampiyonu olan ve muhalif kimliğiyle tanınan Ünsal Arık, Artı49 Youtube kanalında dikkat çeken açıklamalar yaptı. Almanya'da yaşayan Arık, CHP'nin zaferinden sonra, "Bavulları topladım ben" dedi.

Türkiye'deki dünkü seçimler, hem CHP için hem de AK Parti için yeni bir yol anlamına geliyor. CHP tarihi bir zafer elde ederken, AK Parti ise tarihi bir yenilgi aldı.

Sosyal medyada ise, söz konusu zaferi "yurt dışında yaşayan gurbetçilerin oy kullanamamasına" bağlayan yorumların yapılması ise dikkat çekti.

Almanya'daki Türklerin, Türkiye için oy kullanmaması gerektiğini savunan ve bunun için SPD'nin önemli isimleriyle görüşmeler yapan Avrupa Boks Şampiyonu Ünsal Arık, Artı49'un Youtube kanalına katıldı.

"TÜRKLER GELECEK SEÇİMDE OY KULLANMAYACAK"

Muhalif kimliğiyle tanınan Arık, "Orada yaşayan insanlar ülkeyi daha iyi biliyor ve bizim karışmamamız ülkeye de yaradı" derken, dünkü seçimlerde bu durumun etkili olduğunu, Almanya genelinde %70'e yakın oyun AK Parti'ye gittiğini belirtti. Arık, "İnşallah hedefime ulaşırsam buradaki Türkler ve Avrupa'daki Türkler gelecek seçimde oy kullanmayacak" ifadelerini kullandı.

Türkiye'deki seçimlere karışm haklarının olmadığını belirten Arık, "Biz oraya tatile gidiyoruz 2-3 hafta. Almanya'da yaşıyoruz, vergimizi burada ödüyoruz, buranın ekmeğini yiyoruz. Ülkesini çok seven varsa, orada oy kullanmak istiyorsa artık ülkesinde yaşasın" dedi.

"BAVULLARI TOPLADIM BEN!"

"Ben çok ümitliyim, gelecek Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Almanya'da kimse oy kullanmayacak" derken, Almanya'nın ülkede yaşayan Türklerin entegrasyon sorununu çözmesinin yolunun da buradan geçtiğinin altını çizerek, "Almanya'nın 60 yılda yapamadığını Ünsal Arık 1 yılda yapacak" dedi.

Arık ayrıca, CHP'nin zaferinden sonra, "Bavulları topladım ben" diyerek, Türkiye'ye dönme mesajı verdi.

İşte o yayın:

ARTI49

HABERE YORUM KAT
1 Yorum