Türkiye'nin galibiyeti Alman basınında: "Deplasman maçı gibiydi"

Türkiye'nin galibiyeti Alman basınında: "Deplasman maçı gibiydi"

EURO 2024'e gitmeyi garantileyen A Milli Takımı'mız, hazırlık maçında konuk olduğu Almanya'yı Berlin'de 3-2 mağlup etti. Maç, Alman basınında geniş yer aldı.

A Milli Takım hazırlık maçında Almanya ile karşı karşıya geldi.

Berlin'de oynanan karşılaşmayı A Milli Futbol Takımı'mız 3-2 kazandı. Milli Takım'ın galibiyeti getiren golleri Ferdi, Kenan ve Yusuf Sarı'dan geldi. Maç Alman basınında da oldukça yer aldı.

“KENDİ EVİNDE BAŞARISIZLIK”

Sportschau yayınladığı haberinde maç sonucunu, Almanya’nın 2024'te kendi evinde Avrupa Şampiyonası'na giden yolda bir başarısızlığı” olarak değerlendirdi.

Frakfurter Allgemeine Zeitung ise şunları yazdı: “Yeni milli takım teknik direktörünün evindeki ilk maçı bir deplasman maçı gibiydi. Önce Alman kaleciler, biraz sonra da oyuncular ısınmak için sahaya çıktıklarında yuhalama ve ıslık sesleri yükseldi. Kapalı gişe oynayan Olimpiyat Stadı'nda on binlerce Türk taraftarın ses üstünlüğü beklenildiği gibi erken saatlerde duyulmaya başlandı.”

Bild maçın ardından şunları yazdı: “Almanya kendi sahasında oynanacak Avrupa Şampiyonası öncesinde coşkuyu bir sonraki seviyeye taşımak istiyordu. Ancak maç hayal kırıklığı yaratan 2-3'lük mağlubiyetle sonuçlandı. Biletleri tükenen Berlin Olimpiyat Stadı'nın atmosferi artık tamamen Türklerin elinde!”

“BU BİR DOSTLUK MAÇI DEĞİL”

Öte yandan ntv ise haber yazısında şu ifadelere yer verdi: “Almanya Türkiye’ye karşı. Bu normal bir futbol maçı değil. Kesinlikle basit bir ‘dostluk’ maçı değil. İki ülkenin de yarım yüz yılı aşkın süredir iç içe geçmiş tarihinin de gösterdiği gibi, çok daha fazlası söz konusu. Bu gurur, kimlik ve vatanla ilgili. Ve gecenin sonunda uzun bir Türkiye parti gecesi var.”

ARTI49

FOTOĞRAF: AA

HABERE YORUM KAT