Trump'dan olay yaratan sözler: Seçilmezsem kan banyosu olur

Trump'dan olay yaratan sözler: Seçilmezsem kan banyosu olur

ABD'de Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump, Kasım seçimleri kaybetmesi halinde Amerika'da "bir kan banyosu" beklediğini söyledi.

Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump, Ohio’da düzenlenen bir mitingde yaptığı konuşmada, Kasım seçimlerinde yenilgiye uğraması durumunda ülke için olumsuz sonuçları olacağını iddia etti.

"KAN BANYOSU OLACAK"

Trump, otomobil üretimi ve ticaret politikaları hakkında konuşurken, seçim kaybının “ülke için bir kan banyosu” olacağını iddia etti ve Joe Biden’ın zaferinin demokrasi için son olacağını öne sürdü.

Trump, 2020 seçimlerinde hile yapıldığını tekrarladı ve Kongre Binası baskınına katılanları “vatansever” olarak nitelendirdi. Ayrıca, göçmenler hakkında tartışmalı ifadeler kullanarak, Orta ve Güney Amerika ülkelerinin ABD’ye suçluları gönderdiğini iddia etti.

BİR SEÇİM YENİLGİSİ DAHA YAŞAYACAK

Biden kampanyasından James Singer, Trump’ın sözlerini kınayarak, Amerikan halkının Trump’ın “aşırıcılığını, şiddet eğilimini ve intikam hırsını” reddettiğini ve Kasım ayında ona bir seçim yenilgisi daha yaşatacağını söyledi.

ARTI49

HABERE YORUM KAT