TPI A.Ş.'nin uluslararası kalitesi tescillendi

TPI A.Ş.'nin uluslararası kalitesi tescillendi

İzmir'in Menemen ilçesinde Rüzgar Enerjisi Sistemleri'ne (RES) kompozit kanat üreten TPI A.Ş. Türkiye'de ilk Entegre Yönetim Sistemi Belgesi alan firma oldu. 

İZMİR - Menemen'deki İzmir Serbest Bölgesi içinde yer alan TPI kompozit kanat üreten TPI A.Ş.'ye entegre yönetim sistemleri kapsamında ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi, ISO 14001:2015 Çevre Yönetim Sistemi, OHSAS 18001:2007 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi sertifikasyon belgeleri düzenlenen törenle verildi.

TPI A.Ş. sertifikaya doymuyor

Törene Uluslararası Sertifikalandırma kuruluşu Bureau Veritas Genel Müdür Yardımcısı Umut Balaban, Ege-Akdeniz Bölge Müdürü İbrahim Tagay, TPI Başkan Yardımcısı Şenol Bircan, sektör firma temsilcileri, İzmir Serbest Bölge Müdürü Mehmet Sivri, İzmir Serbest Bölge Gümrük Müdürü Melahat Özdemir, İzmir Serbest Bölge Genel Müdürü Gürsel Bahçıvancılar, İzmir Serbest Bölge Yönetim Kurulu Üyeleri Ali Azgın ve Selman Sager ile üretici firma ve sertifikalandırma kuruluşunun yetkilileri katıldı.

Umut Balaban, Sasalı ve Menemen'deki her iki fabrika için adı geçen yönetim sistemleri belgelerini başarı ile aldığını söyledi. TPI Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Şenol Bircan, 9 ay gibi kısa bir sürede hem Menemen'de ikinci üretim tesisini kurmanın, hem de dünya ölçeğinde üç ayrı sertifikayı alan sayılı kuruluşlardan biri olmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

"Dünyadaki ender şirketlerden biriyiz"

Bircan, "Bu belgeleri almak ve kuruluşumuzu uluslararası standartlarda üretim yapan bir kuruluş olarak tescil ettirmek için 5 bin döküman elden geçirildi. 2 bin döküman yeniden yazıldı ve bunların hepsi birbirine bağlandı. 9 ay süren zorlu bir çalışma yaptık. Bu üç sertifikayı hem Sasalı hem de Menemen'deki fabrikalarımız için aynı anda almamız, hatta Menemen'deki ikinci fabrikamızı direkt bu standartlarla başlatmamız inanılmaz bir başarıdır. Tahniminime göre bunu başaran dünyadaki ender şirketlerden biriyiz" dedi.

"Fabrika sayısını dörde çıkaracağız"

Menemen'de her biri 65 metre uzunluğunda olan kompozit kanatları üreten tesislerde 600 kişinin istihdam edildiğini, Sasalı'daki tesis ile birlikte 1800 kişiye iş olanağı sağlandığını anlatan Şenol Bircan; Türkiye'nin yanı sıra dünyanın pek çok ülkesine ihracat yaptıklarını, ileriki dönemde fabrika sayısını dörde çıkaracaklarını, sadece kompozit kanat üretmekle kalmayıp hem otomotiv hem de savunma sanayiine yönelik üretime yöneleceklerini de belirtti. 

Sertifikaların takdiminin ardından tören verilen kokteylle devam etti.

 

                               58b95072eb10bb12dc16006b-1.jpg

HABERE YORUM KAT