Tişörtlerde oluşan deliklerden kurtulmanın yolları

Tişörtlerde oluşan deliklerden kurtulmanın yolları

En sevdiğiniz tişörtünüzde ansızın minik deliklere mi denk geldiniz? Öfkelenmek yerine bir başka tişörtünüzün aynı duruma düşmemesi için bazı sebepler konusunda daha dikkatli olmalısınız. İşte detaylar...

Yaz aylarının hatta kış aylarında gömlek altlarının vazgeçilmez giysilerinden biri olan tişörtlerde oluşan deliklerden sıkıldınız mı? O zaman işe, onları ortaya çıkaran nedenlerden kurtularak başlamalısınız.

İşte tişörtlerde meydana gelen delinmelerin nedenleri...

SÜRTÜNME VE AŞINMA

Günümüzde birçok giysinin kumaşı geçmiş dönemlere göre nispeten daha ince. Dış giysiler pantolonun içine sokulduğunda, düğme gibi metal parçalar kumaşa sürtünebilir veya sıkışabilir. Tişört kumaşı üzerindeki bu sürekli baskı, tekstil liflerini yıpratır ve yırtılmalarına neden olabilir. Bazen de tişört pantolonun içine sokulurken fermuar tarafından sıkıştırılabilir.

Tişörtler pantolonun içine sokulmadığında, dış giyimde de kemer tokaları nedeniyle küçük delikler oluşabilir.

YIKAMA SIRASINDA YAPILAN HATALAR

Tişörtlerde sürtünme hasarı sadece giyildiklerinde meydana gelmez. Metal düğmeler, fermuarlar ve diğer bağlantı elemanları da çamaşır makinesinde tekstil ürünlerinde küçük deliklere neden olabilir. Lifler, yıkama veya sıkma döngüsü sırasında metal parçalara takılabilir. Çamaşırların yıkandığı kuvvet nedeniyle, sıkışan düğme veya fermuar tişörtün liflerini koparır. Bu da bir delik oluşturur.

YIKAMA TAMBURUNDA HASAR

Yıkama sırasında gösterilen tüm özene rağmen tişörtlerde delikler ortaya çıkarsa, nedenlerden biri de yıkama tamburundaki bir kusur olabilir. Tekstil ürünleri, yıkama işlemi sırasında keskin kenarlara, küçük tümseklere veya diğer hasarlara da takılabilir.

MALZEME KUSURLARI

Tişörtlerin, üstlerin veya sweatshirtlerin üretimi sırasında hatalar meydana gelmiş olabilir. Örneğin ipliklerde meydana gelen maddi hasarlar da kusurlara ve dolayısıyla tekstil ürünlerinde hasara yol açabilir.

ARTI49

HABERE YORUM KAT