THY uçağına verilen kedi, 1 gün sonra apronda bulundu

THY uçağına verilen kedi, 1 gün sonra apronda bulundu

THY İstanbul-Amsterdam uçağına verilen kedi 1 gün sonra apronda bulundu.

AMSTERDAM - THY ile İstanbul'dan Amsterdam'a seyahat eden bir yolcu, kedisini de yetkililere kafes içerisinde teslim etti. Ancak görevliler kafesi kırınca, kedi kaçtı ve bir gün sonra apronda bulundu. 

Mustafa Kenan Yiğitoğlu isimli yolcu, THY'nin ihmali nedeniyle kedisinin ölümden döndüğünü belirterek, sosyal medyada durumu şöyle anlattı:
 

"15 Ağustos tarihli TK 1961 uçuş numaralı istanbul - amsterdam seferini yapan uçağa 13 yaşında ki kedimi 160$ ödeyerek teslim ettim. 3 saatlik yolculuk sonunda kediyi teslim almaya gittiğimde boş ve kırık bir kafesle karşılaştım. İlk şoku atlattıktan sonra hemen bana bilgi verebilecek bir görevli bulmaya çalıştım, thy bankosuna gittim ve kafesin kırıldığını kedinin nerede olduğunu sordum kimsenin durumla ilgili bilgisi olmadığını hatta bu durum karşısında ne yapılması gerektiği ile ilgili bir fikirlerinin olmadığını farkettim. Bir yetkili ile görüşmek istediğimi söyledim yine bana tatmin edici bir bilgi verilmedi, bir polis çağırmalarını söyledim ve bana şaşkın gözlerle baktıklarını gördüm. Hemen konsolosluğu aradım ve bir avukat ile görüşmek istediğimi söyledim. Bu arada bana karşı tek yapabildikleri şeyin kayıp eşya formu doldurtmak olduklarını söylediler. Ben avukatı bekleyeceğimi ve hiçbir kağıt imzalamayacağımı söyledim. Sonrasında olayla biraz daha ciddi ilgilenmeye başladılar. Bu sırada uçak pilotuna normalde canlı hayvan bilgisinin gitmesi gerektiği ama pilotun bu konu ile ilgili bilgilendirilmediği ortaya çıktı. Bu durum gerçekten çok ciddi çünkü pilot canlı hayvan haberi olduğu zaman içeri sıcak hava vermek zorunda olduğunu biliyor ve hayvanların yaşama ortamını sağlayacak şartları oluşturuyor. Yani kedi normal olarak uçakta seyahat etmiş olsaydı muhtemelen donarak ölecekti. Sonrasında kedinin hiç uçağa binmediğini, sonradan gelen bilgilerde apronda kaçmış olduğunu anlıyoruz. Yaklaşık 30-40 arama yapılmasına rağmen sabiha gökçende bir yetkiliye dahi ulaşamıyoruz. Neyseki amsterdam da THY çalışanı Kerem Bey ve adını yanlış yazıyorsam kusura bakmasın Ertuğrul Bey bizimle yakından ilgilendi ve kedi apronda bulundu.Bir gün gecikme ile kedi bize ulaştı. Tahmin edersiniz ki kedi yıpranmış patisi kan olmuş ve korkmuş şekilde geldi. 1 gün geçmiş olmasına rağmen hala yemek yemiyor ve evin en kuytu köşesinden çıkmıyor.

Şimdi burada ki sayısız thy ihmali ve öncesinde bir köpeğin donarak ölmesine sebep olan anlayışın gram değişmediğini görüyoruz. Neyseki kedimiz bir mucize eseri bulundu ve şimdilik iyi.

Bu konuda çalışanlar dışında hiçbir yetkili bizimle iletişime geçip özür dahi dilemedi.

Bize yaşatmış olduğunuz bu büyük travma için teşekkür ederim.

Hiç bir çalışanınıza bu tür durumlarda ne yapılması gerektiği ile ilgili eğitimi vermediğiniz için teşekkür ederim.

Bu defa kedimizi öldürmediğiniz için teşekkür ederim.

Bir yetkilinin dahi bizi arayarak özür bile dilemediği için teşekkür ederim.

Bu kafayla devam edin."

ekran-resmi-2017-07-12-21.30.23.png

HABERE YORUM KAT