Tesla, küçük bir fırının başını belaya soktu

Tesla, küçük bir fırının başını belaya soktu

Tesla tarafından bir fırına verilen 16 bin Dolar değerindeki sipariş, bir kısa mesajla aniden iptal edilince, küçük fırın ciddi bir mağduriyet yaşadı.

Dünyaca ünlü elektrikli otomobil üreticisi Tesla, Sevgililer Günü'nde ABD'nin Kaliforniya eyaletindeki küçük bir fırında tatsız bir sürprize neden oldu.

Milyarder Elon Musk'ın şirketi, San José'deki "The Giving Pies" adlı fırına 16 bin Dolar değerinde pasta siparişi vermiş ve daha sonra kısa sürede iptal etmişti. Ancak o zamana kadar siparişin büyük bir bölümü çoktan üretilmişti.

New York Post'a göre, başlangıçta Tesla'nın Siyahi Tarih Ayı münasebetiyle düzenlenecek bir etkinlik için 2 bin kek alması gerekiyordu. Tahmin edilen rakam Tesla tarafından onaylandıktan sonra şirket siparişi iki katına çıkararak 4 bine yükseltti.

KISA MESAJLA İPTAL ETTİLER

Bunun küçük fırın için çok büyük sonuçları oldu. Diğer siparişler iptal edildi, çalışanlar günün her saati iş başındaydı ve birçok ek malzeme satın almak zorunda kaldılar. Teslimat günü ise Tesla siparişi iptal etti.

Kısa mesajda, "Ne yazık ki planlarımızı değiştiriyoruz ve bu siparişe ihtiyacımız olmayacak gibi görünüyor" denildi.

HEPSİ SATILDI

Tesla, küçük fırına herhangi bir ödeme yapmadı. Şirket, iletişimde bir hata olduğunu ve sorumlu çalışanın siparişi asla onaylamaması gerektiğini söyledi.

Fırın hikayeyi sosyal medyada yaydı. Çok sayıda müşteri fırına akın etti ve neredeyse 4 bin pastanın tamamın satıldı. Fırın patronu gelecekte büyük şirketlere yaklaşımlarını gözden geçirdiklerini duyurdu.

ARTI49

HABERE YORUM KAT