TCDD Genel Müdürü Murat Atik istifa etti

TCDD Genel Müdürü Murat Atik istifa etti

TCDD İşletmesi Genel Müdürü Murat Atik’in istifa ettiği belirtildi. Atik'in Adnan Oktar bağlantıları ortaya çıkmıştı.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) İşletmesi Genel Müdürü Murat Atik istifa etti. Atik’in yerine Genel Müdür Yardımcısı Metin Akbaş getirildi. 

Sun Group şirketinin yönetim kurulu başkanı olan Atik, bir önceki genel müdür Ali İhsan Uygun’un görevden alınmasıyla yerine atanmıştı. Gazeteci Barış Terkoğlu, Atik’in birden fazla suçtan ceza alan Adnan Oktarcılarla bağlantısını ortaya çıkarmıştı.

Murat Atik'in geçmişindeki Adnan Oktar ayrıntısına dikkat çeken Terkoğlu, "1999 yılında, gruba yapılan operasyonda, polisin bastığı adreslerden biri, yeni genel müdürün Atik İnşaat isimli şirketiydi. Atik, o dönem Oktar’ın müridi olması nedeniyle, yargının hedefi oldu. Firar etti, kurtuldu." demişti.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULMUŞTU

Öte yandan Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) avukatları da  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Murat Atik hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. 

Atik'in istifasının ardından HKP'nin resmi twitter hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Adnan Oktar örgütüyle ilişkili Murat Atik'in TCDD'nin başına getirilmesini yargıya taşıdık. Yargıdan ses gelmese de Murat Atik istifa etmek zorunda kaldı. Suç duyurularımızla ilgili savcıların sessiz kalmasına bakmadan hukuksuzluklar karşısında görevimizi yapmaya devam edeceğiz!

AK PARTİ'DEN ATİK'İN İSTİFASINA İLK YORUM

AK Parti'li eski milletvekili Şamil Tayyar sosyal medyadan yaptığı açıklamada Atik'in istifasını değerlendirdi. 

Şamil Tayyar'ın paylaşımı şöyle oldu:

10 gün önce TCDD Genel Müdürü olarak atanan Murat Atik, istifa etmiş. İsabetli olmuş. Dilerim, referansı da hakkındaki istihbarat raporunu sümenaltı edenler de hesap verir, kimsenin yanına kâr kalmaz. İyi olmak yetmez, kötülerden de uzak durmak gerek.

 

HABERE YORUM KAT