Suudi Arabistan'daki Süper Kupa Finali'nde "Atatürk" krizi: Fenerbahçe ve Galatasaray sahaya çıkmadı

Suudi Arabistan'daki Süper Kupa Finali'nde "Atatürk" krizi: Fenerbahçe ve Galatasaray sahaya çıkmadı

Suudi Arabistan'da, Fenerbahçe ve Galatasaray arasında oynanacak Süper Kupa Finali, "Mustafa Kemal Atatürk" krizi nedeniyle iptal edildi.

Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da oynanması planlanan TFF Süper Kupa Finali’nde, Fenerbahçe sahaya, Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün "Yurtta sulh cihanda sulh" sözünün yazılı olduğu pankartla çıkmak istedi.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un, bu talebin reddedildiğini açıklamasıyla başlayan krize Galatasaray da oyuncuların maç öncesi ısınmaya Atatürk tişörtleriyle çıkmak istediğini ve talepleri kabul edilmezse maça çıkmayacaklarını belirtmesiyle dahil oldu.

TALEPLER KABUL EDİLMEDİ

Krizin büyümesi üzerine; Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ve Fenerbahçe Başkanı Ali Koç bir toplantı yaptı. Toplantının içeriği hakkında herhangi bir açıklama yapılmadı.

TRT Spor’un aktardığına göre, Suudi yöneticilerin bu talepleri kabul etmemesi üzerine iki takımın da maça çıkmayı kabul etmedikleri duyuruldu.

Final maçının iptalinin ardından, iki takımın da ülkeye dönmesi bekleniyor.

"ALMANYA" DEMİŞTİ

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, final maçının Almanya'da oynanmasını istediklerini ancak Almanya'nın bunu kabul etmediğini söylemişti.

Koç, "Süper Kupa'nın Riyad'da oynanması ile ilgili tartışmaları samimi bulmuyorum. İtalya, İspanya dörtlü Süper Kupa oynuyor, dünyanın gözü burada. Biz Almanya'yı istiyorduk aslında, TFF de istiyordu ama Almanya kabul etmedi" açıklamasında bulunmuştu.

ARTI49

HABERE YORUM KAT
2 Yorum