Rewe'de tartışılan değişiklik: Artık sadece isteyene verilecek

Rewe'de tartışılan değişiklik: Artık sadece isteyene verilecek

Almanya'da dev süpermarket zinciri Rewe, kağıt israfını azaltmak için marketlerde fiş verilmeyeceğini duyurdu. Bazı müşteriler faturaları görmek için marketin uygulamasının kullanılması gerekmesini eleştirerek, bunun veri riski yarattığını ileri sürdü.

Almanya'da birçok Rewe müşterisi, ödeme yaptıktan sonra artık makbuzlarını almıyor. Süpermarket zinciri çevreyi koruma adına bir adım atarak kasa fişi verme zorunluluğuna rağmen, artık kasa fişlerini kaldırıyor. Ancak müşterilerin satın aldıkları ürünleri iade etmek için nasıl fatura alabileceği kafaları karıştıran bir konu.

FİŞ NASIL ALINABİLİR

Rewe uygulamasını kullanan müşteriler, “eBon” işlevini etkinleştirebilir ve makbuzlarını dijital olarak alabilirler. Ancak bu yalnızca satın alma işlemi sırasında kasada uygulamanın QR kodu taranırsa mümkündür. Aksi takdirde, makbuz yazdırılmaya ve talep üzerine verilmeye devam edecektir. Uygulamayı kullanmayan müşteriler ise ödeme yaptıktan sonra kağıt makbuz almaya devam edecekler.

GERİ ÇAĞIRMA İÇİN FAYDALI

Dijital kasa fişleri, satın alma işleminden sonra Rewe uygulamasında listelenir ve müşterilerin e-posta adreslerine gönderilir. Bu özellikle garantili ürünler için pratik olup, ürün değişim veya geri çağırma durumunda faydalı olabiliyor. Rewe, eBon ile PDF’nin üç yıla kadar müşteri hesabında saklandığını belirtiyor.

VERİ KORUNMA KONUSU ELEŞTİRİLİYOR

Rewe, “eBon” işlevini etkinleştiren bazı müşterilerin, ön ödemeli kredi gibi aktivasyon bilgisi içeren makbuzlar için hala kağıt makbuz alacağını açıklıyor. Bazı kullanıcılar ise eBon’a geçişi eleştiriyor ve veri koruması konusunda endişeli oldukarını dile getiriyorlar. Ancak şirket e-makbuz kullanımının gönüllülük esasına dayandığını ve isteyen müşterilerin kağıt makbuz almaya devam edebileceğini vurguluyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT