Putin Almanya'ya değil Türkiye'ye gönderdi

Putin Almanya'ya değil Türkiye'ye gönderdi

Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin, yeni yıl dolayısıyla Almanya'ya yine bir mesaj göndermezken, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bu mesajını göndermesi dikkat çekti.

Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin, yeni yıl dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yeni yıl mesajı gönderdi.

"Yabancı Ülkelerin Devlet ve Hükümet Başkanlarına Yeni Yıl Tebriği" adı ile Kremlin resmi sayfasından yapılan paylaşımda, Putin'in tebrik mesajı gönderdiği liderler arasında Erdoğan da yer aldı.

Putin, Rusya ve Türkiye arasında çok yönlü işbirliğinin geliştirilmesi için son dönemde çok şey yapıldığını, ortak çabalarla iki ülkenin büyük enerji ve altyapı projelerini istikrarlı bir şekilde hayata geçirdiğini ve bölgesel çatışmaların çözümüne yardımcı olduğunu vurguladı.

Sputnik'in aktardığına göre, Putin mesajında gelecek yıl Moskova ve Ankara'nın, Rus ve Türk dost halklarının yararına ve Avrasya kıtasında güvenlik ve istikrarın güçlendirilmesi amacıyla ikili siyasi diyalogu ve çeşitli alanlarda verimli işbirliğini geliştirmeye devam edeceğinin altını çizdi.

ALMANYA YOK

Putin ABD lideri Joe Biden da dahil olarak üzere diğer Batılı ülkelerin liderlerine yeni yıl tebriği göndermedi.

Kremlin 30 Aralık'ta Rusya Devlet Başkanı'ndan yeni yıl tebriği alan liderlerin bir listesini yayımladı. Putin, geleneksel olarak yabancı meslektaşlarının yeni yılını ve Noel'ini Aralık ayının son günlerinde kutluyor.

Bu listede İngiltere, Almanya, ABD, Fransa ve Japonya başta olmak üzere Rusya'ya "dost olmayan" diğer büyük devletlerin liderleri yer almadı.

Putin iki yıldır bu liderlere yeni yıl tebrik mesajı göndermiyor.

HABERE YORUM KAT