Özgür Özel CHP’nin kazanacağı 6 kenti açıkladı

Özgür Özel CHP’nin kazanacağı 6 kenti açıkladı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Manisa, Denizli, Balıkesir, Bursa, Malatya ve Adıyaman'da çok önemli başarı beklediğini belirtti. Özel, "Bu altı ilden üçü, dördü, mutlaka kazanılabilecek durumda" dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Halk TV canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Partisinin 31 Mart'taki yerel seçimlerde başarılı olacağını, anketlerin de bunu gösterdiğini ifade eden Özel, seçimler için birlik ve bütünlük içinde, azimle çalıştıklarını dile getirdi.

Özel, soru üzerine, aday belirleme sürecinde partisinden istifa eden kişilerden birçoğuyla konuştuğunu, istifa edenlerle bir sıkıntı, tartışılacak bir problem bulunmadığını bildirdi. Özel, parti hafızasının, aday gösterilmeyenlerin çalışıp çalışmadığını unutmadığını da söyledi.

"KEMAL BEY KAMPANYAYA KATKI VERİRSE MUTLU OLURUM"

CHP Genel Başkanı Özel, "Kemal Bey'i sahada görmek ister miydiniz?" şeklindeki soru üzerine, "Kemal Bey herhangi bir yerde kampanyaya bir katkı vermeye niyetlenirse ben inanılmaz mutlu olurum bundan. Bütün Cumhuriyet Halk Partililer mutlu olur. Ankara'da bir miting yapacak olursak Kemal Bey'i davet etmeden olmaz. Tunceli'de bir miting planlarsak, Tunceli'ye birlikte gitmeyi, sembolik birkaç yere birlikte gitmeyi çok isterim" diye konuştu. Özel, Kemal Kılıçdaroğlu ile aralarında herhangi bir soğukluk, sürtüşme veya çekişmenin kesinlikle bulunmadığını vurguladı.

"SİSTEMİ DÜZELTMEK KOLAY, ÖNEMLİ OLAN KAZANACAK OYU ALMAK"

Genel seçimde sandık güvenliğinin sağlanamadığına yönelik eleştirilere ilişkin Özel, 14 Mayıs'taki seçimde Onursal Adıgüzel'in isminin haksız yere ortaya atıldığını ama o sistemin 28 Mayıs'ta tıkır tıkır çalıştığını söyledi. Özel, "Yani şöyle bir kolaycılığa gidiyor bizimkiler; 'aslında seçimi kazanmıştık da sandıkta...' Biz seçimi kaybettik. Islak imzalıların tümünün PDF'i seçim kurulunun sitesinde duruyor. Biz aslında seçimi kazanıyoruz ama sistemde bilmem neden dolayı olmuyor. Sistemi düzeltir iktidar oluruz. Sistemi düzeltmek kolay. Önemli olan kazanacak oyu almak" dedi.

"ÖNEMLİ OLAN 11 BÜYÜKŞEHİRİ KORUMAK"

Seçimde hiçbir yeri kaybetmek istemediğini dile getiren Özel, "Burada önemli olan bu 11 büyükşehri korumaktır. Çünkü o 11 büyükşehirde belediyeler 5 yıldır bizim tarafımızdan yönetiliyor" ifadesini kullandı. Özgür Özel, Manisa, Denizli, Balıkesir, Bursa, Malatya ve Adıyaman'da da çok önemli başarı beklediğini belirterek, "Bu altı ilden üçü, dördü, mutlaka kazanılabilecek durumda" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT